Συμβουλές

Η Delta Insurance Consultants σου δίνει όλες τις απαντήσεις γύρω από την κάλυψη του τοκετού σε συμβόλαιο υγείας

Ο Λουκάς Δαρζέντας σου δίνει όλες τις απαντήσεις γύρω από την κάλυψη του τοκετού σε συμβόλαιο υγείας

Ρωτήσαμε τον ασφαλιστικό σύμβουλο της Delta Insurance Consultants, Λουκά Δαρζέντα, να μας πει για ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες και ζευγάρια όταν θέλουν να κάνουν ένα συμβόλαιο υγείας.

Τι γίνεται με τον τοκετό; Τι καλύπτουν οι ασφαλιστικές;

Πως μπορεί να καλυφθεί ο τοκετός μέσω ενός συμβολαίου υγείας;

Η πλήρης κάλυψη τοκετού, είναι μια κάλυψη που συχνά συναντούσαμε σε παλαιότερα συμβόλαια υγείας από πολλές ασφαλιστικές εταιρείες. Μέσα από αυτήν την κάλυψη μπορούσε να αποζημιωθεί όλο το ποσό για τη γέννηση ενός παιδιού, σε ιδιωτικό μαιευτήριο, καθώς επίσης και τα έξοδα του ιατρού και των βοηθών του. Παρ’ όλο που οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες τείνουν να καταργήσουν τέτοιου είδους καλύψεις από τα συμβόλαια τους, υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί μεγάλο μέρος των εξόδων του τοκετού μέσα από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας.

Πολλές νέες γυναίκες και ζευγάρια που ενδιαφέρονται να γίνουν σύντομα γονείς, προτιμούν να επιλέγουν ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας τα οποία συμπεριλαμβάνουν την κάλυψη τοκετού. Αυτού του είδους η κάλυψη μπορεί να δοθεί είτε:

  • Με μορφή επιδόματος μέσω του συμβολαίου υγείας, μετά τη γέννηση του παιδιού, να δοθεί ένα ποσό στους γονείς
  • Με μορφή επιδόματος μετά τη γέννηση του παιδιού, μέσω συνδυασμού συμβολαίων υγείας (δυο τουλάχιστον συμβόλαια υγείας) ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερο κεφάλαιο
  • Απευθείας κάλυψη μέσω του συμβολαίου υγείας

Ο τελευταίος τρόπος, που μπορεί να καλύψει μέχρι και 15.000 Ευρώ σε ένα τοκετό, συνήθως συναντάται σε ξένες ασφαλιστικές εταιρίες και συνήθως τα ασφάλιστρα ενός τέτοιου συμβολαίου είναι αρκετά. Η χρονική αναμονή για την παροχή του τοκετού είναι συνήθως τα δυο έτη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η αναμονή μπορεί να είναι και 18 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου.

Εκτός από τα χρήματα που παρέχονται στους γονείς μετά τη γέννηση ενός παιδιού, με ένα συμβόλαιο υγείας μπορεί να καλυφθεί η νοσηλεία από ατύχημα ή ασθένεια και τα ιατρικά έξοδα, έξοδα για μικροεπεμβάσεις χωρίς νοσηλεία, διαγνωστικές εξετάσεις και πρωτοβάθμια περίθαλψη, κάλυψη για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά και άλλες παροχές ανάλογα τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάλυψη τοκετού πατήστε εδώ

Λουκάς Δαρζέντας

Αφαλιστικός Σύμβουλος

Delta Insurance Consultants

Λ. Καλαμακίου 30, Άλιμος