Συμβουλές

Γιατί δεν πρέπει να ξαναπαγώνουμε τρόφιμα που έχουν ξεπαγώσει

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να βγάλουμε κάτι από την κατάψυξη και κάτι απρόοπτο να συμβεί και τελικά να μην το μαγειρέψουμε; Το βάζουμε πάλι πίσω στην κατάψυξη; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο όχι.

Και αυτό, γιατί όταν το φαγητό ξεπαγώνει τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται. Αν το ίδιο τρόφιμο καταψυχθεί ξανά, τα βακτήρια δεν θα θανατωθούν αλλά θα «πέσουν σε λήθαργο» και έτσι την επόμενη φορά θα πολλαπλασιαστούν.