Συμβουλές

Σπιτικό αναψυκτικό από καρπούζι

Αρχές Αυγούστου και όσοι έχουμε ξεμείνει στην πόλη, ζεσταινόμαστε.

Οι μετακινήσεις είναι δύσκολες λόγω των θερμοκρασιών και το μόνο που θέλουμε είναι να κάτσουμε κάτω από το κλιματιστικό. Σίγουρα, το να μένουμε σε έναν παραλιακό δήμο είναι ωραία, αλλά τα επίπεδα υγρασίας είναι πολύ υψηλά κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνιχτική.

Ο πιο εύκολος τρόπος να δροσιστούμε είναι να κάνουμε ένα κρύο ντους ή να πιούμε ένα κρύο ρόφημα. Σας προτείνουμε μία συνταγή με καρπούζι, ώστε να απολαύσετε ένα γευστικό αναψυκτικό το βραδάκι στο μπαλκόνι ή στον καναπέ σας βλέποντας τηλεόραση.

Θα χρειαστείτε:
700γρ χυμό από καρπούζι
200γρ ζάχαρη
100γρ νερό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό και ζεσταίνετε καλά. Λίγο πριν να βράσει αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ βάζετε το καρπούζι στον αποχυμωτή και ζυγίζετε το ζωμό ώστε να είναι ακριβώς 700γρ. Προσθέτετε το χυμό του καρπουζιού στο σιρόπι, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε σε γυάλινο μπουκάλι. Φυλάσσετε στο ψυγείο και κάθε φορά που θέλετε να πιείτε, βάζετε σε ένα ποτήρι αρκετά παγάκια, γεμίζετε το ποτήρι με το ποτό του καρπουζιού που φτιάξατε μέχρι τη μέση και συμπληρώνετε με νερό.