Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη μιλάει στο Alimos Online για την μουσική της και για τον Άλιμο στον οποίο κατοικεί

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη μιλάει στο Alimos Online για την μουσική της και για τον Άλιμο στον οποίο κατοικεί

Την Ανδριάνα Μπάμπαλη απολαύσαμε σε μια μοναδική πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στο Άνω Καλαμάκι.

Η καλλιτέχνης μάγεψε το κοινό με τη μελωδική της φωνή  και τα υπέροχα τραγούδια. 

Η Ανδριάνα σπούδασε οικονομικά και μουσική αλλά η ζυγαριά έγειρε προς την δεύτερη και αφοσιώθηκε σε αυτή. Έχει στο ενεργητικό της έξι προσωπικούς δίσκους και πολλές συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του χώρου, ενώ έχει συνεργαστεί ζωντανά και δισκογραφικά με σημαντικά ονόματα της Ελληνικής μουσικής όπως με τον Μ. Πλέσσα, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Ν. Πορτοκάλογλου, Ε. Τσαλιγοπούλου, Μ. Χατζηγιάννη και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.  

Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα, είναι ότι η καλλιτέχνης μετακόμισε πριν οκτώ μήνες στον Άλιμο, τον οποίο όπως μας είπε, λατρεύει.  Την συναντήσαμε λοιπόν, λίγες ημέρες μετά την συναυλία και μας μίλησε για την καριέρα της, τα σχέδια της και φυσικά για τον Άλιμο!

Σας απολαύσαμε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στον Άλιμο, σε μια πραγματικά μαγευτική βραδιά. Πώς σας υποδέχθηκε το κοινό του Αλίμου;

Πάρα πολύ θερμά και χαλαρά, δικαιώθηκε ο τίτλος των συναυλιών “Θερινή μπουάτ στον Άλιμο”.  Η ώρα πέρασε σαν λεπτό, ήταν πραγματικά σαν να τραγουδούσα για φίλους σε μια αυλή.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα χρόνια για τους καλλιτέχνες.  Φαντάζομαι ότι σας έλειψε η ζωντανή επαφή που έχει ένας καλλιτέχνης κατά την διάρκεια των πολιτιστικών δράσεων με τον κόσμο.  Τι συναισθήματα γεννά αυτή η επανεκκίνηση;

Σαν να μην πέρασε μια μέρα τώρα που ξεκινήσαμε. Αν και τα 2 τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, τόσο από οικονομικής όσο και από ψυχολογικής άποψης. Εύχομαι να πάρουμε μια ανάσα τα επόμενα χρόνια, δεν αντέχονται τόσα απρόοπτα, αν και δεν το βλέπω.

 Μετανιώσατε, έστω κάποια στιγμή, που δεν ακολουθήσατε τον τομέα των οικονομικών;

Όχι γιατί δεν θα ήμουν καλά. Έτσι κι αλλιώς πλέον δεν υπάρχει επαγγελματική σιγουριά, οπότε καλύτερα να κάνεις αυτό που επιθυμείς, είναι πιο πιθανό να πετύχεις σ’αυτό!

Τι να περιμένουμε τη νέα σεζόν από εσάς;

Νέα τραγούδια όπως το “Σήκωσε κύμα” που κάναμε με τον Κώστα Λειβαδά, και αναπάντεχες συνεργασίες!

Ποια ήταν η πιο «δυνατή» στιγμή της καριέρας σας;

Νομίζω δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου σε σκηνή. Σοκ και δέος!

Ο καλλιτεχνικός χώρος είναι αρκετά δύσκολος χώρος.  Τι θα συμβουλεύατε κάποιο/α που ξεκινάει τώρα;

Να οπλιστεί με υπομονή πάνω απ’όλα, επιμονή και σκληρή δουλειά. Πίστη στον εαυτό του , αλλά όχι ψώνισμα και βιασύνη.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε που δεν έχετε συνεργαστεί ακόμη;

Με μια ωραία ορχήστρα. Αυτή είναι πάντοτε η μεγάλη μου επιθυμία.

 Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Μου αρέσει η άθληση και το να βρίσκομαι σε κίνηση γενικά. Παίζω κιθάρα αρκετά, σινεμά και καλή παρέα, χωρίς κινητά!

Μιλήστε μας λίγο για τον Άλιμο.  Τι σας αρέσει στην πόλη μας και τι δεν σας αρέσει.

Τους τελευταίους μήνες που ζω εδώ, θεωρώ πολύ προνομιούχα την περιοχή και όσους ζουν εδώ. Δίπλα στο κέντρο της πόλης, και ταυτόχρονα σε απόσταση λίγων λεπτών από μια ωραία βουτιά στη θάλασσα. Έχει την αίσθηση της γειτονιάς σε πολλά σημεία επίσης, οι άνθρωποι γνωρίζονται και λες μια καλημέρα, πράγμα πολύ σημαντικό για μένα. Ο Δήμος επίσης φροντίζει τους δημότες, με παροχές, ενώ υπάρχει και έντονα φιλοζωικό κλίμα, φροντίζουν τα αδέσποτα. Γενικά νιώθω τυχερή που ζω εδώ !

 

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού