Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στην 15η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

Μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στην 15η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

Ο Ανδρέας Σκούπας είναι ο μαθητής που συμμετείχε στην ελληνική αποστολή για την 15η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής.

Η διοργάνωση έγινε στη Γεωργία από τις 14 έως τις 22 Αυγούστου 2022. Σε αυτή συμμετείχαν μαθητές λυκείου από 48 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι προετοιμάζονταν πολλούς μήνες για τη διοργάνωση. Μετά τους τρεις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς και μελετώντας πολύ, οι μαθητές κατάφεραν να διαγωνιστούν και η ελληνική ομάδα απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο αλλά και μία τιμητική αναφορά με τον Πρόδρομο Φωτιάδη από Λύκειο της Δράμας.

Ο Αλιμιώτης Ανδρέας Σκούπας από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου ήταν ανάμεσα στους μαθητές που χάρισαν στη χώρα μας το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Την Ελληνική ολυμπιακή ομάδα αποτέλεσαν οι παρακάτω:

Μαθητές/Διαγωνιζόμενοι: Αθανάσιος Φειδάκης (2ο ΓΕΛ Αιγίου Αχαΐας), Πρόδρομος Φωτιάδης (Λυκ. Τάξεις Νικηφόρου Δράμας), Ανδρέας Σκούπας (Μουσικό Σχολείο Αλίμου Αττικής), Παναγιώτα Μπατσέλα (3ο ΓΕΛ Καστοριάς),  Βασίλης Μηλαράς (2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου). Επικεφαλής: Λουκάς Ζαχείλας (Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

Βοηθός/ΜέντοραςΟρφέας Βουτυράς (Δρ. ΕΜΠ Ολυμπιονίκης της 4ης Διεθνούς Ολυμπιάδας 2010).

Θερμά ευχαριστήρια στην Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, στον Καθηγητή κ. Ζαχείλα, όλους τους βοηθούς/εθελοντές, αλλά και τους ιδιώτες χορηγούς που κάνουν δυνατή, εδώ και χρόνια, τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν τη σημαντική Διεθνή Ολυμπιάδα.