Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Δημήτρης Κασιμάτης: Ο Αλιμιώτης που διέπρεψε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας

Δημήτρης Κασιμάτης: Ο Αλιμιώτης που διέπρεψε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας

Ο Αλιμιώτης Δημήτρης Κασιμάτης ήταν ανάμεσα στους τέσσερις Έλληνες μαθητές που κατέκτησαν μετάλλιο για τη χώρα μας στην 54 Διεθνής Ολυμπιάδα Χημείας.

Η 54η διοργάνωση διεξήχθη στις 18 Ιουλίου 2022 στην Κίνα και η Εθνική μας ομάδα απέσπασε τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

Στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές Λυκείου από 80 περίπου χώρες που διαγωνίζονται σε θέματα χημείας υψηλού επιπέδου. Οι Έλληνες μαθητές που συμμετέχουν  επιλέγονται στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χημείας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Εν συνεχεία επί ένα μήνα παρακολουθούν μαθήματα εντατικής προετοιμασίας στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου και προκρίνονται οι τέσσερις που συνιστούν την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα και εκπροσωπούν τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό.

Οι τέσσερις μαθητές - ανάμεσα στους οποίους και ο Αλιμιώτης  Δημήτρης Κασιμάτης - που κατέκτησαν συνολικά 4 χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα είναι οι :  

  • Ανεμούλης Ορέστης-Λουκάς μαθητής της Β’ Λυκείου του Anatolia High School (Θεσ/νίκη)
  • Κασιμάτης Δημήτριος μαθητής της Γ’ Λυκείου του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης (Αθήνα).
  • Κακαές Βάιος-Κωνσταντίνος μαθητής της Γ’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη (Λάρισα)
  • Φειδάκης Αθανάσιος μαθητής της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αιγίου.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία της χώρας μας!

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης πέρασε στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Αθήνα) του Ε.Μ.Π. συγκεντρώνοντας 19.180 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις!

Επίσης διακρίνεται επί σειρά ετών στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (χάλκινο μετάλλιο στον Αρχιμήδη) καθώς και στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Αριστοτέλης (9η θέση στη Β΄ φάση).

Συγχαρητήρια Δημήτρη, μας κάνεις υπερήφανους !