Οι Άνθρωποι του Αλίμου

«Η Ντομινίκ και το Ανατολικό Δάσος», της Αλιμιώτισσας Ορτανσίας Πέτρογλου

«Η Ντομινίκ και το Ανατολικό Δάσος», της Αλιμιώτισσας Ορτανσίας Πέτρογλου

Η Αλιμιώτισσα Ορτανσία Πέτρογλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 Γράμματα το βιβλίο «Η Ντομινίκ και το Ανατολικό Δάσος».

Για το βιβλίο:

Η Ντομινίκ είναι ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που ζει σε ένα αρχοντικό με τους γονείς της, Έβελυν και Στέφαν, την νταντά της, Κριστίν και τον μπάτλερ, Όττο. Τη ζωή της θα τη ζήλευαν πολλά παιδιά, όμως η Ντομινίκ είναι δυστυχισμένη.

Οι γονείς της συνεχώς ταξιδεύουν και την αφήνουν να την προσέχει η Κριστίν. Την παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ οι γονείς της ετοιμάζονται για το επόμενο ταξίδι τους, η Ντομινίκ το σκάει από το σπίτι αποφασισμένη να ταξιδέψει κι αυτή μόνη της. Θα γυρίσει πολλά μέρη, θα ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες και θα συναντήσει πολλά ενδιαφέροντα πλάσματα όπου θα την κάνουν να ωριμάσει και να καταλάβει την αξία της οικογένειας και την αγάπη των γονιών της.

Ο θυμός της σιγά σιγά θα εξατμιστεί και όταν θα επιστρέψει σπίτι της θα την περιμένει μια έκπληξη. Οι γονείς της έχουν αποφασίσει να την πάρουν μαζί στο επόμενο ταξίδι.

Για τη συγγραφέα:

Η Ορτανσία Πέτρογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άλιμο.  Σπούδασε ψυχολογία και ειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία.  Διατηρεί δικό της γραφείο στον Άλιμο  όπου βλέπει άτομα, ομάδες, κάνει συμβουλευτική ζεύγους και οικογένειας.  

Μαζί με την αδελφή της, Ευαγγελία Πέτρογλου, έχουν ιδρύσει το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Θεραπείας ΑΤΤΙΚΑ που έχει έδρα τον Άλιμο και παράρτημα στη Νέα Πέραμο. Είναι τακτικό μέλος σε ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς της Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας. Επίσης, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδεύσεις ανελλιπώς. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει να εκπαιδεύεται στη μουσικοθεραπευτική μέθοδο GIM.   

Ταυτόχρονα είναι κάτοχος πτυχίου με αντικείμενο Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει σε τρεις λογοτεχνικούς διαγωνισμούς από όπου έχει διακριθεί με τιμητικές διακρίσεις και έπαινο.  Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου. 

Έχει συμμετάσχει στα συλλογικά βιβλία παραμυθιών «Ο θησαυρός του Αλή Μπαμπά» και «Η Παραμυθολυμπιάδα των ζώων» των εκδόσεων iwrite, στο συλλογικό e-book Παραμυθιών «Πιάσε με αν μπορείς» του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa και στα Ανθολόγια Παραμυθιών του 1ου και 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού του περιοδικού Κέφαλος.  Δηλώνει λάτρης των ζώων, με τη φροντίδα των οποίων ασχολείται ενεργά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.