Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Ο Αλιμιώτης Γιώργος Κίτης είναι ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Αθήνας 

Ο Αλιμιώτης Γιώργος Κίτης είναι ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Αθήνας 

Με «Αλιμιώτικο αέρα» είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Αθήνας (ELSA Athens). Ο νέος Πρόεδρος είναι ο νεαρός Αλιμιώτης, Γιώργος Κίτης.

Είναι 21 ετών και έχει αναλάβει τα καθήκοντά του από τον Αύγουστο του 2020. Φοίτησε στο 2ο Λύκειο Αλίμου, από το οποίο εισήχθη το 2017 στην Νομική Σχολή Αθηνών, όπου φοιτεί έως σήμερα.

Η ELSA (European Law Students’ Association) είναι η μεγαλύτερη διεθνής, ανεξάρτητη  Ένωση που απευθύνεται σε φοιτητές Νομικής και νέους δικηγόρους. H ELSA Athens αποτελεί το τοπικό παράρτημα της ELSA στην Αθήνα με πάνω από 350 ενεργά μέλη και διοργανώνει συνέδρια, ημερίδες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, ομάδες νομικής έρευνας με σκοπό να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των νέων μέσα στο  νομικό περιβάλλον. Μεταξύ των projects της βρίσκεται και το Θερινο Σχολείο για το Διεθνές Επνεδυτικό Δίκαιο που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του ΕΚΠΑ. Κατέχει εξέχουσα θέση στον νομικό κόσμο της χώρας και συνεργάζεται με τα πιο σπουδαία ονόματα του κλάδου.

Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ εκπροσωπεί την Νομική Αθηνών σε Διεθνείς Προσομοιώσεις Δικών και διαγωνισμούς. Η ELSA Eλλάδος διοργανώνει μάλιστα και Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Ο Γιώργος Κίτης έχει βραβευθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα για την συνεισφορά του στη διοργάνωση εκδηλώσεων για τις Ευρωεκλογές. Είναι επίσης συνιδρυτής ενός think tank. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άλιμο, όπου ζει ως σήμερα.