Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Δεκαεπτά Κλωστές: Ο Αλιμιώτης Πάνος Δημάκης γράφει για ένα πραγματικό έγκλημα που έγινε στα Κύθηρα

Δεκαεπτά Κλωστές: Ο Αλιμιώτης Πάνος Δημάκης γράφει για ένα πραγματικό έγκλημα που έγινε στα Κύθηρα

Ο Αλιμιώτης συγγραφέας Πάνος Δημάκης κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δεκαεπτά Κλωστές».

Το βιβλίο εξερευνά το αγριότερο αλλά σχετικά ‘άγνωστο’ έγκλημα που έγινε στην χώρα μας τον περασμένο αιώνα και συγκεκριμένα το 1909.

Δράστης του εγκλήματος είναι ο Καστελάνης, ένας νεαρός τσαγκάρης που μετά από τη συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του προχωρά στην αποτρόπαια πράξη που θα στιγματίσει τα Κύθηρα.

Πρόκειται για μία συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που είχε όσα ήθελε στη ζωή του, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα.  Όμως η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει γύρω του τον στρέφουν ενάντια σε όλους και τον οδηγούν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, για τη μοίρα και τα παιχνίδια που παίζει εναντίον μας, για τα αόρατα νήματα που ορίζουν τη ζωή μας αλλά και τη δύναμη που πρέπει να βρούμε για να την ορίσουμε εμείς οι ίδιοι. Για την ηθική μιας κοινωνίας που μπορεί να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές στον βωμό της κανονικότητας της αγέλης, που βασίζεται στο κουτσομπολιό, την κριτική και την κακόβουλη τάση των ανθρώπων να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα.

Παράλληλα, γι’ αυτή την ηθική που διαμορφώνει ο καθένας προσωπικά, όπως και ήρωας του βιβλίου, ο Καστελάνης, που τον οδηγεί στα ολέθρια αποτελέσματα απέναντι σε μια κοινωνία που τον αντιμάχεται.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες, όμως βρίσκεται ήδη στη δεύτερη ανατύπωσή του. Κυκλοφορεί από την Κάππα Εκδοτική.