Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Νίκος Αλβανός: «Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά τον πολιτισμό και τον αθλητισμό»

Νίκος Αλβανός: «Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά τον πολιτισμό και τον αθλητισμό»

Η πανδημία του κορωνοϊου έπληξε σοβαρά, εκτός από την οικονομία, και τον πολιτισμό της χώρας.

Εδώ στον Άλιμο, κάθε χρόνο έχουμε έντονη πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα που κορυφώνεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Ωστόσο, με τα προληπτικά μέτρα και τον κορωνοϊο να είναι ακόμη παρών, τα πάντα είναι ακόμη «στον αέρα».

Συναντήσαμε τον Πρόεδρο του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, Νίκο Αλβανό, στο γραφείο του στο κτίριο της λεωφόρου Ιωνίας 24,  προκειμένου να συζητήσουμε μαζί του για τις εκδηλώσεις, τα μέτρα προστασίας και φυσικά, τον αθλητισμό.

«Κατά τη διάρκεια του lockdown εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία ώστε να κάνουμε εργασίες που είναι δύσκολο να γίνουν αλλιώς. Για παράδειγμα, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο έγιναν εργασίες συντήρησης σε αποδυτήρια, ντουζιέρες και σε χώρους που υπήρχε ανάγκη, με την καθοδήγηση του Αντιπροέδρου κ.Αντωνάκη που αποτελεί εδώ και χρόνια την ψυχή και τον βασικό του πυλώνα. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τακτοποιήσαμε και καθαρίσαμε όλα τα ράφια της, έγινε ηλεκτρονική καταγραφή αρκετών ακόμα  τίτλων και συνεχώς ανεφοδιάζουμε τις υπαίθριες βιβλιοθήκες σε κεντρικά σημεία της πόλης» δήλωσε.

Η ηλεκτρονική παρουσία του ΘΟΠΑΑ όμως, ήταν έντονη και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καθώς στη σελίδα του στο Facebook ανέβαιναν τακτικά video με τους καθηγητές των τμημάτων να δείχνουν διασκεδαστικούς τρόπους να περάσει η ώρα στο σπίτι. «Ήδη από τα μέσα Μαρτίου ξεκινήσαμε σταδιακά να κλείνουμε τα τμήματα. Ώσπου ήρθε το καθολικό lockdown. Μετά από πολλές συζητήσεις, βρήκαμε τρόπο να κρατήσουμε μία μικρή συντροφιά στον κόσμο αυτές τις εβδομάδες που έμεινε σπίτι. Καθηγητές των τμημάτων έφτιαξαν σύντομα video με θέατρο, δημιουργική απασχόληση, χορό αλλά και γυμναστική, ενώ ο ηθοποιός Χρήστος Χριστόπουλος της ομάδας ‘’Ανεμόμυλος’’, πραγματοποίησε διαδικτυακή ανάγνωση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα που έχουμε στον ΘΟΠΑΑ καθώς είναι όλοι τους άτομα με καινοτόμες ιδέες και άμεση υλοποίηση».

Τι θα γίνει όμως με τα φθινοπωρινά τμήματα;  Ο Νίκος Αλβανός, μας είπε: «Περιμένουμε τις σχετικές οδηγίες από την Κυβέρνηση. Εμείς έχουμε ήδη φτιάξει το πλάνο των τμημάτων, όμως αναλόγως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν, τότε θα καθοριστούν οι ώρες και το σύνολο των τμημάτων. Παραμένουμε όμως αισιόδοξοι καθώς οι ιδέες μας είναι πολλές».

Μεγάλα ωστόσο ήταν και τα θέματα με τους αθλητικούς χώρους, καθώς άγνωστοι σπάγανε συνεχώς λουκέτα και περιφράξεις και ο ΘΟΠΑΑ μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αντικατέστησαν σχεδόν εκατό σπασμένα λουκέτα.

«Πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων αλλά και κατά τη διάρκεια, κάναμε απολυμάνσεις και καθαρισμούς σε γήπεδα, στους χώρους που γίνονται τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα αλλά και στο Κολυμβητήριο. Πλέον, οι δημοτικοί χώροι είναι απόλυτα ασφαλής και περιμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων. Θέλω να προσθέσω πως καθ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, τα γραφεία μας για τα διοικητικά θέματα ήταν ανοιχτά. Οι υπάλληλοι εργάζονταν με σπαστό ωράριο και τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, πρώτα απ όλα για τη δική τους ασφάλεια. Τοποθετήσαμε fiber glass στα γραφεία του ΘΟΠΑΑ και σύντομα θα τοποθετηθεί και στην υποδοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Εξυπηρετούσαμε κανονικά το κοινό και συνεχίζουμε».

Παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, ο Νίκος Αλβανός δηλώνει πως σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, όμως παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον και τόνισε πως με πειθαρχία και ατομική ευθύνη πιστεύει πως σύντομα θα επανέλθουμε σε κάποια μορφής κανονικότητα.

 

Μίλησε στην Τατιάνα Τζινιώλη