Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Με γεύση από Άλιμο και ο δεύτερος Fournos Theophilos στη Νέα Υόρκη

Με γεύση από Άλιμο και ο δεύτερος Fournos Theophilos στη Νέα Υόρκη

Πριν ένα χρόνο ακριβώς, τον Οκτώβριο του 2018, ένας παραδοσιακός ελληνικός φούρνος/εστιατόριο άνοιξε στη καρδιά του Manhattan και συγκεκριμένα μεταξύ 5ης και 6ης Λεωφόρου, στην 45η οδό. 

Ο Fournos Theophilos έχει αέρα και γεύση από τον Άλιμο, μιας και την ανάπτυξη του μενού και consultant chef είναι ο γνωστός Αλιμιώτης σεφ και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας, Μίλτος Καρούμπας.

Ήταν τέτοια η αποδοχή από τους Νεοϋορκέζους, που πριν λίγες ημέρες, ένας δεύτερος Fournos Theophilos, το αδελφάκι του, άνοιξε στην 7η Λεωφόρο.

Παραδοσιακές ελληνικές πίτες (σπανακόπιτες, σπανακοτυρόπιτες, τυρόπιτες, κρεμμυδόπιτες, κολοκυθόπιτες κ.α.), ελιές από την Καλαμάτα, ειδικό μπαρ με ελληνικό γιαούρτι και άλλα πολλά προσφέρονται σε όσους θα επισκεφθούν τον Fourno Theophilo.

Μέσα στο φούρνο υπάρχει επίσης ανοιχτή κουζίνα όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα. Και φυσικά οι σαλάτες του έχουν ελληνική φέτα, που τρελαίνει τους Αμερικανούς.

Ο Fournos Theophilos προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, καθώς και γρήγορα σνακ.

O Mίλτος Καρούμπας:

Ελισάβετ Μιτσού