Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Γνωρίστε τον Nemo: Το νέο pet της Αγοράς της Θουκυδίδου

Γνωρίστε τον Nemo: Το νέο pet της Αγοράς της Θουκυδίδου

Tον λένε Nemo και κυκλοφορεί καθισμένος συνήθως πάνω στον ώμο του Γιάννη, όπου δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος και άνετα εκεί.

Ο Γιάννης, είναι ιδιοκτήτης καταστήματος στην Αγορά Θουκυδίδου και όταν τους πλησιάσαμε, ο παπαγάλος έδειχνε ιδιαίτερα φιλικός.

Από ότι μάθαμε, είναι 11 μηνών και δεν μιλάει ακόμη - απλά βγάζει λίγες κραυγές - γιατί το είδος του παπαγάλου αυτού, ξεκινάει να μιλάει από τα δύο χρόνια του. Συνήθως ζουν 70 χρόνια, αλλά μπορεί να φτάσουν και περισσότερο. Επιπλέον, τρώει τα πάντα !

Είναι ιδιαίτερα κοινωνικά πουλιά και ο συγκεκριμένος παπαγάλος θα γίνει σύντομα ευρύτερα γνωστός, μιας και τον άλλο μήνα θα παίξει σε μία διαφήμιση πολύ γνωστής εταιρείας που κατασκευάζει σαγιονάρες.

Ο παπαγάλος Green Winged Macaw ή, ο Kοκκινοπράσινος Mακάο, είναι το μεγαλύτερο είδος του γένους, ευρέως διαδεδομένο στα δάση και στις δασικές εκτάσεις της βόρειας και κεντρικής Νότιας Αμερικής.

Το μήκος τους κυμαίνεται από  90 έως 95 cm και το βάρος τους μεταξύ 1.050 και 1.708 g. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κοινωνικό πουλί, που αν συνηθίσει από μικρό στην ανθρώπινη παρουσία, μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα στοργικό και φιλικό. Αν και είναι ευφυέστατα πουλιά, δεν είναι και οι καλύτεροι μίμοι.

Ειδικά αν ζουν σε ζευγάρια ή σε μικρές ομάδες σπάνια μιμούνται ήχους. Αν όμως έχουν εκτραφεί από μικρά και έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία, καταφέρνουν να μιμηθούν με ακρίβεια την φωνή του ιδιοκτήτη τους.

Ελισάβετ Μιτσού