Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Μαρία Στρατηγού: Η Αλιμιώτισσα μάχιμη δικηγόρος

Μαρία Στρατηγού: Η Αλιμιώτισσα μάχιμη δικηγόρος

Η Μαρία Στρατηγού ζει στον Άλιμο, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και τα τελευταία 25 έτη ασκεί γενική δικηγορία. 

Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στον Άγ. Δημήτριο, στην  οδό 25ης Μαρτίου 40 και Γρ. Μουρίκη.  Είναι μάχιμη, άρτια καταρτισμένη, με ήθος, με ευρύ πνεύμα σκέψης και αίσθημα ευθύνης και πάντα πρόθυμη να χειριστεί ακόμα και την πιο περίπλοκη απαιτητική νομική υπόθεση. Φιλοσοφία της είναι η άμεση και ουσιαστική επίλυση των υποθέσεων των πελατών της, χωρίς άσκοπους δικαστικούς αγώνες.

Συναντήσαμε την Μαρία Στρατηγού, η οποία μας μίλησε για την 25ετή πορεία της ως δικηγόρος και για τις υποθέσεις που αναλαμβάνει το γραφείο της.

Αποφοίτησα από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησα αμέσως την άσκησή μου στον Όμιλο Επιχειρήσεων Globe που δραστηριοποιείται στον Πειραιά. Στην επιστήμη μου πάντα με γοήτευε η δύναμη του λόγου, η διασταύρωση επιχειρημάτων και – με τον τρόπο αυτό –  η συμβολή μου στην ορθή απονομή του δικαίου.  

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκα αρχικά σε δικηγορικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας και από το 1996 διατηρώ το δικό μου δικηγορικό γραφείο στον Άγ. Δημήτριο, με συνεργάτη τον αδελφό μου Κωνσταντίνο Β. Στρατηγό.

Ασχολούμαστε κυρίως με υποθέσεις σχετικά  με ακίνητα. Ενδεικτικά αναφέρω μισθώσεις, αποβολή μισθωτή από το μίσθιο, άμυνα του μισθωτή, μεταβιβάσεις ακινήτων, ελέγχους τίτλων στα οικεία υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία, εκπροσώπηση οικοπεδούχων σε εργολαβικά προσύμφωνα, αγωγές διανομής, κτηματολόγιο, δηλώσεις, ενστάσεις, κληρονομικά κλπ. Τα ανωτέρω αποτελούν την κύρια ενασχόληση του γραφείου μας από την έναρξή του. Στο πεδίο του οικογενειακού δικαίου, ασχολούμεθα με αγωγές διαζυγίου, επιμέλεια ανήλικων τέκνων, επικοινωνία γονέα με ανήλικο τέκνο, προσβολή πατρότητας κλπ. με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προσέγγιση αυτών των θεμάτων και μοναδική αγάπη στα παιδιά. Επίσης έχουμε ασχοληθεί με την ένταξη νοικοκυριών στα υπερχρεωμένα (νόμος Κατσέλη 3869/2010 όπως ισχύει), καθώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε απόλυτη φτωχοποίηση κοινωνικές ομάδες και είναι επιτακτική ανάγκη η προστασία τους. Ακόμη υποθέσεις σχετικά με τροχαία ατυχήματα κ.α.  Στο Εμπορικό Δίκαιο, με σύσταση εταιριών, αγωγές μεταξύ εταιριών, αγωγές εταιριών κατά τρίτων, κλπ.

Η ανωτέρω απαρίθμηση είναι ενδεικτική καθόσον, στη διάρκεια της άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, ευνόητο είναι ότι έχουμε ασχοληθεί με μεγάλο αριθμό υποθέσεων, όλων των κλάδων δικαίου.

Υπηρετούμε την δικηγορία, πάντοτε με γνώμονα τον συνάνθρωπο, μην υπολογίζοντας την σωματική και πνευματική καταπόνηση που προϋποθέτει η θέση αυτή.

Η νομική επιστήμη είναι ανθρωποκεντρική, μιλάς με τον συνάνθρωπο και καταθέτεις γνώση, εμπειρία και ψυχή.  Αυτή είναι η πεμπτουσία του λειτουργήματος μας : να αναλώνεις τις δυνάμεις σου και τον εαυτό σου για τον συνάνθρωπο και τελικά, αυτό είναι που αξίζει.

 

Δικηγορικό Γραφείο Μαρίας και Κων/νου Στρατηγού

25ης Μαρτίου 40 και Γρ. Μουρίκη – Άγ. Δημήτριος

Τηλ. 210 9765 242

Κιν. 6944 623733, 6945 787886

 

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού