Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Alimos Web Radio: Η συγγραφέας Ελένη Σταματούδη μας κρατά συντροφιά κάθε Τετάρτη

Alimos Web Radio: Η συγγραφέας Ελένη Σταματούδη μας κρατά συντροφιά κάθε Τετάρτη

Η Αλιμιώτισσα Ελένη Σταματούδη μας ταξιδεύει σε μουσικά μονοπάτια μέσω του Alimos Web Radio, κάθε Τετάρτη.

Από τις 19:00 έως τις 20:00, η εκπομπή «Χωρίς Τίτλο», μας κρατά την πιο μελωδική συντροφιά και μας ενημερώνει για πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, τι έγινε «Σαν σήμερα», αλλά και διάφορα ακόμη feelgood νέα.

Η Ελένη Σταματούδη είναι συγγραφέας του βιβλίου «Savoir Vivre για παιδιά: Καλοί τρόποι στο τραπέζι», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη. Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου παρουσίασε το βιβλίο της στην κατάμεστη αίθουσα του New York College.

Ακούστε την εκπομπή της εδώ

 

Για τη συγγραφέα:

Η Ελένη Σταματούδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πάντειο πανεπιστήμιο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MBA) στην Αγγλία. Έχει εργαστεί με επιτυχία στον τραπεζικό τομέα καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις, ενώ σήμερα εργάζεται ως Επίκουρη Εισηγήτρια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η αγάπη της για τα παιδιά σε συνδυασμό με την ευαισθησία της σε θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς την έκανε να γράψει το βιβλίο «Savoir Vivre για παιδιά. Καλοί τρόποι στο τραπέζι». εκδ. Ι. Σιδέρη. Και όπως η ίδια λέει «Ευγένεια και σωστή συμπεριφορά κάνουν την καθημερινότητά μας πιο όμορφη. Ο σεβασμός προς τους ανθρώπους με τους οποίους συμβιώνουμε αποτελεί αρχή που πρέπει να καλλιεργείται όσο είναι νωρίς. Αφετηρία τα παιδιά, οδηγός οι γονείς τους".

Για το βιβλίο:  

Το βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα κενό της ελληνικής εκπαίδευσης αλλά σε πολλές περιπτώσεις και της ελληνικής διαπαιδαγώγησης ενός παιδιού. Ξεχνάμε πόσο σημαντικοί είναι οι καλοί τρόποι στη ζωή μας και ότι μπορεί να κάνουν τη διαφορά όχι μόνον κοινωνικά αλλά και ανθρώπινα. Οι καλοί τρόποι δεν δηλώνουν καταγωγή ή οικονομική επιφάνεια. Δηλώνουν καλλιέργεια και μόρφωση. Δηλώνουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση προσανατολισμένη και στον συνάνθρωπο με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Αυτό καλλιεργείται από τις μικρές ηλικίες.