Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Συνέντευξη με τον νέο Πρόεδρο του ΘΟΠΑΑ, Χρυσόστομο Αγγελόπουλο

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, 14:00
Συνέντευξη με τον νέο Πρόεδρο του ΘΟΠΑΑ, Χρυσόστομο Αγγελόπουλο

Τα καθήκοντά του – ως νέος Πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου – ανέλαβε στις 2 Ιουλίου, ο Χρυσόστομος (Τόμης) Αγγελόπουλος.

Τον επισκεφθήκαμε στο γραφείο του στον 2ο όροφο της οδού Ιωνίας 24, λίγες ημέρες μετά την ενημέρωσή που του έκαναν, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ, Αρτέμης Καραμολέγκος και ο Νίκος Αλβανός, ο οποίος παραμένει στην θέση του Αντιπροέδρου του ΘΟΠΑΑ, για 3η συνεχόμενη θητεία. Ο Τόμης Αγγελόπουλος – εκτός από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου – είναι επίσης και εντεταλμένος σύμβουλος της Δημοτικής Αστυνομίας και Προστασίας του Πολίτη στον Άλιμο.

Κύριε Αγγελόπουλε, κατ΄ αρχάς να σας συγχαρούμε για το νέο σας αξίωμα. Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια, έτσι ώστε να σας γνωρίσει περισσότερος κόσμος.  Ποιος είναι ο Τόμης Αγγελόπουλος;

Γεννήθηκα στον Άλιμο και έχω καταγωγή από τη Μεσσηνία. Είμαι Απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και έχω σπουδάσει και στο  Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού). Ως αστυνομικός, υπηρέτησα για μία διετία και στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας.  Διετέλεσα εκπαιδευτής της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων. Τιμήθηκα κατ’ επανάληψη από την ΕΛ.ΑΣ. με ηθικές αμοιβές, όπως επαίνους, ευαρέσκειες και εύφημες μνείες.  Τιμήθηκα δε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας.

Μιλήστε μας λίγο για τον ΘΟΠΑΑ, τις λειτουργίες του, τις αρμοδιότητές του και τους σκοπούς του. Θα υπάρξουν νέα τμήματα στο πρόγραμμα;

Στόχος του ΘΟΠΑΑ είναι η δημιουργία πολιτιστικών υποδομών, η ανάπτυξη και η προώθηση του πολιτισμού. Αντίστοιχα, η δημιουργία αθλητικών υποδομών και η ανάπτυξη και προώθηση του Αθλητισμού. Στον Οργανισμό κάθε χρόνο λειτουργούν τμήματα για ποικίλες δραστηριότητες, με σκοπό την προσφορά στους κατοίκους του Δήμου Αλίμου, αλλά μπορούν να συμμετέχουν και κάτοικοι άλλων περιοχών, εφόσον το επιθυμούν. Όλοι οι συμμετέχοντες καταβάλλουν ένα συμβολικό αντίτιμο. Τα τμήματα που λειτουργούν, καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτιστικών, ευζήν και αθλητισμού. Έχουμε πάνω από 50 δράσεις και 100 τμήματα και ήδη μελετάμε την ένταξη και νέων τμημάτων στο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι έτοιμο στο τέλος Αυγούστου και θα διανεμηθεί σε όλα τα σπίτια του Αλίμου. Κάτω από την στέγη του ΘΟΠΑΑ, είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία είναι δανειστική, έχει πάνω από 2.000 μέλη και εξυπηρετεί μαθητές και φοιτητές, καθώς και όσους αγαπούν τα βιβλία, το διάβασμα και την έρευνα. Διαθέτει πάνω από 50.000 τόμους βιβλίων, τους οποίους ανανεώνει κατά διαστήματα, με νέες εκδόσεις και βιβλιογραφικό υλικό. Η ανανέωση αυτή γίνεται και με νέες αγορές, αλλά και με δωρεές από άτομα που επιθυμούν να χαρίσουν μέρος των βιβλίων τους. Στην βιβλιοθήκη φυλάσσονται, επίσης, ορισμένες σπάνιες εκδόσεις.  Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης έχουν ενταχθεί δράσεις για παιδιά – όπως φέτος που διοργανώνεται το book camp για παιδιά από 5 ετών και άνω – όπως επίσης  και παρουσιάσεις βιβλίων από σημαντικούς συγγραφείς και λογοτέχνες. Στις αρμοδιότητες του ΘΟΠΑΑ είναι επίσης η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου το οποίο διαθέτει δύο πισίνες, μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και μία πισίνα εκμάθησης. Η διοίκηση του κολυμβητηρίου, διοργανώνει και φιλοξενεί διάφορους αγώνες και πρωταθλήματα (Δελφινομαχίες, τα «Ρέστεια» κ.α.), όπως επίσης διάφορες δράσεις και σεμινάρια.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι, ως Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ;

Στόχος μου είναι να φέρω τους Αλιμιώτες ακόμη πιο κοντά στον πολιτισμό, διοργανώνοντας φεστιβάλ και δράσεις, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και συλλόγους. Ο πολιτισμός είναι ο πυρήνας μας, ειδικά αφού ζούμε – όχι απλώς σε μία χώρα με τόσο μεγάλη πολιτιστική ιστορία – αλλά και στη γενέτειρα του Θουκυδίδη!

Τι είναι πολιτισμός για εσάς;

Πολιτισμός είναι τα πάντα γύρω μας. Αλλά – όπως είπε και ο Αντρέ Μαλρώ – «Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται»! Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στον ΘΟΠΑΑ. Στην περίφημη αυτή φράση του Γάλλου συγγραφέα και πολιτικού, συνοψίζεται το πιστεύω του ΘΟΠΑΑ. Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται και κινεί τον τροχό της εξέλιξης!

 

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού και στην Τατιάνα Τζινιώλη

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω απεργίας των δασκάλων

10 Ιανουαρίου, 07:51

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου oι δάσκαλοι θα απεργήσουν καθώς η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

 
 

H δήλωση του Ανδρέα Κονδύλη προς την αντιπολίτευση για τον φωτισμό LED

11 Ιανουαρίου, 16:46

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook απάντησε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, σχετικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τον φωτισμό LED.

 
 

Παλαιό Φάληρο: Η μητέρα του παιδιού που κάηκε σε εστιατόριο μιλά για το περιστατικό

9 Ιανουαρίου, 08:07

Το περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο, όμως η μητέρα του 5χρονου αγοριού που κάηκε σε εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου, δημοσιοποίησε το θέμα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

 
 

Οι πρώτες φωτογραφίες από το Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη

9 Ιανουαρίου, 09:00

Ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του τον Μάρτιο 2019.

 
 

Εργασία ή αυθαιρεσία;

11 Ιανουαρίου, 06:10

Βλέποντας αυτό το τμήμα από τα κιγκλιδώματα της παραλίας να έχει κοπεί και αφαιρεθεί, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό του παρατηρητή είναι ότι πρόκειται για το ξεκίνημα μιας απαραίτητης πλέον αντικατάστασης στο σύνολο των κιγκλιδωμάτων της παραλίας που τόσα χρόνια έχουν διαβρωθεί από την αλμύρα της θάλασσας. 

 
 

Τροχαίο ατύχημα με τρία αυτοκίνητα έγινε το πρωί στην Λ. Ποσειδώνος

11 Ιανουαρίου, 07:32

Τεράστια ταλαιπωρία σήμερα το πρωί για τους οδηγούς στην παραλιακή, λόγω τροχαίου ατυχήματος στο ύψος της συμβολής της Ποσειδώνος με την Αμφιθέας. 

 
 

Προκήρυξη για 6 θέσεις εργασίας στον Δήμο Αλίμου

11 Ιανουαρίου, 06:10

  Ανακοίνωση για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων

 
 

Μr. Cut: Ένα αυθεντικό barbershop στην «καρδιά» του Καλαμακίου

10 Ιανουαρίου, 06:30

Το Mr. Cut διανύει τα πέντε χρόνια λειτουργία τους, καθώς το 2018 έσβησε τα πρώτα τέσσερα κεράκια του.

 
 

Ριζική ανακαίνιση για το πρώην Eden Beach – Oι πρώτες φωτογραφίες του Evereden Beach Resort Hotel

10 Ιανουαρίου, 08:08

Μέσα στο 2019 αναμένεται να ανοίξει το νέο ξενοδοχείο Evereden Beach Resort.

 
 

O Aνδρέας Κονδύλης μιλά στο OPEN για την «τρύπα» στην παραλία Αλίμου

9 Ιανουαρίου, 07:28

O Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», σχετικά με το θέμα της «τρύπας» της παραλίας Αλίμου.