Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Ο Αλιμιώτης Ανδρέας Παπαδόπουλος, που οδήγησε τα παιδιά του ΙΟΠ στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Αλιμιώτης Ανδρέας Παπαδόπουλος, οδήγησε τα παιδιά του ΙΟΠ στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς απέσπασε συνολικά 6 μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων U17, το οποίο διεξήχθη στην Σεσίμπρα της Πορτογαλίας από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου.

Δύο χρυσά, δύο χάλκινα και δύο αργυρά μετάλλια απέσπασαν οι αθλητές του προπονητή Ανδρέα Παπαδόπουλου, ο οποίος για 3η χρονιά κάνει τον ΙΟΠ πρωταγωνιστή σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, στην Αθήνα, ως αθλητής προπονούνταν στον Άγιο Κοσμά και τα τελευταία 6 χρόνια είναι κάτοικος Αλίμου.

Τα μετάλλια

Η Μελίνα Παπά και η Μαρία Τσαμοπούλου απέσπασαν το χρυσό μετάλλιο. Οι αθλήτριες, στις αρχές του έτους, είχαν κερδίσει και στους διεθνείς αγώνες Eurolymp. Η ρότα των επιτυχιών συνεχίστηκε με το Πρωτάθλημα Ευρώπης στην Πορτογαλία. Όμως έχουν μπροστά τους μία ακόμη πρόκληση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί στις αρχές του Αυγούστου στις ΗΠΑ. 

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Οδυσσέας Σπανάκης και ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος στα U17 και η Αριάδνη Σπανάκη με την Μυρτώ Παπαδοπούλου γύρισαν με το αργυρό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420.

 

Τατιάνα Τζινιώλη