Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Ο Αλιμιώτης φωτογράφος Άλεξ Αντωνιάδης (Zizanius) στο περιοδικό της AEGEAN «Blue»

Ο Αλιμιώτης φωτογράφος Άλεξ Αντωνιάδης (Zizanius) στο περιοδικό της AEGEAN «Blue»

Με δύο φωτογραφίες του Αλιμιώτη Άλεξ Αντωνιάδη κυκλοφορεί το περιοδικό της Αεροπορικής Εταιρείας AEGEAN AIRLINES “Blue”, τεύχος 70 Μάρτιος/Απρίλιος 2018, το οποίο υπάρχει σε κάθε θέση επιβάτη, σε όλα τα αεροσκάφη της AEGEAN.

Στο άρθρο «Πράσινη Αθήνα», σ. 66-72, φιλοξενούνται δύο φωτογραφίες από τον γνωστό Αλιμιώτη φωτογράφο Άλεξ Αντωνιάδη (Zizanius).

Η μία φωτογραφία είναι από το εστιατόριο «The Plant Kingdom» (Φρύνης 1, Παλαιό Φάληρο) των δασκάλων γιόγκα Τζώρτζη Κασσιμάτη και Esco Essence, ένα εστιατόριο φυτικής και ωμοφαγικής κουζίνας, με εξαιρετικό νόστιμο φαγητό και διαφορετικό μενού κάθε εβδομάδα, ενώ σε συνεργασία με διατροφολόγο δημιουργούν και ειδικά εξατομικευμένα μενού.

Και η δεύτερη φωτογραφία είναι από το «Πλαστικουργείο» (Ασκληπιού 51, Εξάρχεια) της Δάφνης Μαρνέλη και του Fran Vargas, το οποίο είναι ένα πρωτότυπο εργαστήρι ανακύκλωσης πλαστικού, το οποίο καλεί τη γειτονιά να φέρει όσα πλαστικά δεν χρειάζεται, ώστε να δημιουργήσει κάτι νέο και χρήσιμο (όπως ένα παγκάκι που θα δωρίσει πίσω στην περιοχή), με ανακυκλωμένο πλαστικό νήμα, μέσω 3D printing. Παράλληλα προωθεί τον zero waste τρόπο ζωής, πουλώντας από θερμός και ανοξείδωτα καλαμάκια μέχρι πιάτα που τρώγονται (από πίτουρο σιταριού), οδοντόβουρτσες από bamboo, οδοντόκρεμες σε γυάλινο βαζάκι και χύμα καλλυντικά μέχρι κοσμήματα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η συνέντευξη του Zizanius στο Alimos Online