Οι Άνθρωποι του Αλίμου

3ος αναδείχθηκε ο Αλιμιώτης Νίκος Δενδρινός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Αλιμιώτης Νίκος Mενδρινός στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων

Αναβαθμισμένο και για πρώτη φορά με διεθνή συμμετοχή διεξήχθη το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, το 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων(World Solving Cup 2017-2018, 17th Open Greek Chess Solving Championship, Alimos, Greece).

Το τουρνουά έγινε στον Άλιμο, στο Ξενοδοχείο Galaxy, υπό τη αιγίδα του Δήμου Αλίμου (χορηγία/συνδιοργάνωση) και διοργάνωση της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοπονδίας. Το τουρνουά περιλαμβάνεται στο ετήσιο  Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Σκακιού (WFCC) και  υπολογίζεται στον διεθνή βαθμό αξιολόγησης.

Οι κορυφαίοι Ελληνες λύτες ανταγωνίστηκαν με τον Πολωνό γκραν μετρ Μούρτζια (7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 8 φορές πρωταθλητής Ευρώπης !), καθώς και με δύο διεθνείς μετρ: τον Ρώσο Πλέτνεβ και τον Σλοβάκο Κόλτσακ.

Ο Αλιμιώτης Νίκος Μενδρινός αναδείχθηκε  3ος ανάμεσα σε 25 διαγωνιζόμενους και όντας πρώτος από τους ΄Ελληνες στην κατάταξη, πήρε τον τίτλο του φετινού Πρωταθλητή Ελλάδας.

Το Alimos Online επικοινώνησε με τον Νίκο Mενδρινό -Καθηγητή μουσικής και σκακιού σε διάφορους συλλόγους - ο οποίος μας είπε:  «Η διαδικασία θυμίζει διαγωνισμό μαθηματικής εταιρείας.  Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να λύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες σκακιστικές ασκήσεις στον λιγότερο χρόνο. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, με συμμετοχές διακεκριμένους ξένους, με κορυφαίο τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πολωνό Πιότρ Μούρτζια»

Δώσαμε πολλά συγχαρητήρια στον Νίκο Mενδρινό και για ακόμη μία φορά ένας Αλιμιώτης μας έκανε υπερήφανους!