Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Πρόταση ανακήρυξης του Αλέκου Φασιανού και του Μάκη Θεοφυλακτόπουλο σε επίτιμους δημότες Αλίμου

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018, 08:50
Πρόταση ανακήρυξης του Αλέκου Φασιανού και του Μάκη Θεοφυλακτόπουλο σε επίτιμους δημότες Αλίμου

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Απριλίου 2018, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης έκανε την εξής εισήγηση:

«Χάρη στη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει ως Δήμος με τον Καθηγητή Μάνο Στεφανίδη,  τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης, αυτόν τον κορυφαίο επιστήμονα στον τομέα της τέχνης,  προέκυψε η πρόταση να τιμήσουμε με έναν  ξεχωριστό τρόπο, δηλαδή να ανακηρύξουμε σε επίτιμους δημότες δύο κορυφαίους εικαστικούς, οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι διεθνώς.  Τον Αλέκο Φασιανό, ο οποίος  είναι πολύ γνωστός και εκπροσωπεί την Ελληνικότητα σε όλο τον κόσμο και τον επίσης κορυφαίο εικαστικό, ίσως τον πιο κορυφαίο εικαστικό εν ζωή της σύγχρονης Ελλάδας, τον Μάκη  Θεοφυλακτόπουλο, ο οποίος κατοικεί στον ΄Αλιμο.  Είναι λοιπόν, μια καλή ευκαιρία, τώρα που έχουμε αναπτύξει μια δράση ως Δήμος στα εικαστικά, να διοργανώσουμε δύο θεματικές βραδιές και να τιμήσουμε αυτούς τους δύο εικαστικούς, κάνοντας μια αναφορά στην πορεία και το έργο τους, με επιμέλεια του ίδιου του Καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.  Πιστεύω, ότι αυτό θα δώσει στον ΄Αλιμο ένα ειδικό βάρος και θα προσφέρει στους δημότες  έναν ιδιαίτερο δεσμό  με αυτούς τους δύο πολύ ξεχωριστούς δημιουργούς.  Θυμίζω ότι πριν 20-25 χρόνια ανακηρύξαμε επίτιμους δημότες την Ζακλίν ντε Ρομιγί και τον περασμένο μήνα τον Σταμάτη Κριμιζή, αυτόν τον τόσο αξιόλογο αστροφυσικό. Είμαστε θετικοί σε αυτήν την πρόταση και σκοπεύουμε να διοργανώσουμε αυτές τις εκδηλώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, δηλαδή μέχρι τα τέλη Απριλίου, ή αρχές Μαϊου».

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

29 και 30 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το 1ο Street Food Festival στον Άλιμο

20 Σεπτεβρίου, 06:34

Είναι όλα έτοιμα για το 1ο Street Food Festival που θα διεξαχθεί στην πόλη μας στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

 
 

Σοβαρό τροχαίο τα χαράματα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

18 Σεπτεβρίου, 06:10

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα χαράματα της Τρίτης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

 
 

The E.G Body Project: Το personal training στον Άλιμο ποτέ δεν ήταν καλύτερο

18 Σεπτεβρίου, 08:38

Ξεκίνα τη νέα σεζόν με το δικό σου πρόγραμμα γυμναστικής και τον Personal Trainer να «επιβλέπει» κάθε άσκησή σου.

 
 

Οι προσφορές του City Nails είναι η τέλεια αφορμή να το επισκεφτείς

18 Σεπτεβρίου, 06:30

Έως και το τέλος Σεπτεμβρίου το City Nails κάνει δύο μοναδικές προσφορές για το μανικιούρ και το πεντικιούρ σας και είναι ο ιδανικός προορισμός ώστε να προετοιμαστείς για το φθινόπωρο που είναι προ των πυλών.

 
 

Αναλυτικά τα φετινά προγράμματα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου

21 Σεπτεβρίου, 08:25

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για τους πολίτες στις αρχές του μήνα, ενώ τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τα τμήματα για τους δημότες και κατοίκους του Δήμου.

 
 

Δωρεάν συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο Ελληνικό

18 Σεπτεβρίου, 05:45

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη για μια μοναδική συναυλία στον Δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 με τα τραγούδια της ζωής της.

 
 

Γλυφάδα: Δωρεάν συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση

18 Σεπτεβρίου, 08:15

Το Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018 συνεχίζει με θεατρικές παραστάσεις, προβολές αλλά και συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες.

 
 

Αυτό το ξέρατε; Ο Λόφος Πανί έχει ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος

19 Σεπτεβρίου, 09:00

Εκτός από την πανέμορφη θέα του, ο Λόφος Πανί έχει και μεγάλη ιστορία. Μάλιστα, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας των ευρημάτων του, το Υπουργείο Πολιτισμού κύρηξε τον Λόφο Πανι ως Αρχαιολογικό Χώρο το 2012.

 
 

«Καμπανάκι» από τη WWF για τις ελληνικές θάλασσες με αφορμή την έρευνα και εξόρυξη υδρογανανθράκων αλλά και το περσινό ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ

18 Σεπτεβρίου, 05:30

Τον κώδωνα του κινδύνου για το θαλάσσιο περιβάλλον κρούει το WWF, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη», που προκάλεσε τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

 
 

Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες – Όσα θα αναγράφονται σε αυτές και τα δικαιολογητικά

20 Σεπτεβρίου, 07:45

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου, η έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα γίνει στις αρχές του 2019.