Άλιμος Online

Συνέντευξη με τον Πέτρο Καλημέρη: Το πιο γρήγορο delivery του Καλαμακίου

Συνέντευξη με τον Πέτρο Καλημέρη: Το πιο γρήγορο delivery του Καλαμακίου

Όλοι τον ξέρουμε, όλοι τον έχουμε δει με το μηχανάκι του στους δρόμους του Καλαμακίου.

Πόσοι όμως γνωρίζουμε το όνομά του, το επίθετό του, ή ακόμα κάτι περισσότερο για τον Πέτρο; Χαρακτηριστικό του πάντως είναι, ότι είναι πάντα χαμογελαστός και ευγενικός!

Τον συναντήσαμε ένα πρωί, που αλλού; Στον «Πάρι», στο πιο ροκ σουβλατζίδικο του Καλαμακίου!

Πέτρο καλημέρα! Σε ξέρω χρόνια, σε βλέπω χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ούτε το επίθετό σου δεν γνώριζα. Πόσα χρόνια είσαι στον «Πάρι»; Και πως άρχισες να δουλεύεις στο πιο «ροκ σουβλατζίδικο»; Είσαι Αλιμιώτης;

Είμαι δημότης Παλαιού Φαλήρου. Εκεί έμενα τότε. Τώρα μένω στο Λαγονήσι. Στο Καλαμάκι ερχόμουνα από παλιά γιατί, είχα πολλούς φίλους εδώ. Πηγαίναμε στη Sabrina για καφέ και για σουβλάκι στον «Πάρι». Κάποια στιγμή, το 2004, κάποιος φίλος μου είπε ότι ο «Πάρις» έψαχνε για delivery και κάπως έτσι, πριν 14 χρόνια, ξεκίνησα να δουλεύω εδώ.

Πως είναι ο Στέλιος Μαγιάφας (ιδιοκτήτης του «Πάρι) σαν εργοδότης;

Είναι ο καλύτερος! Και σαν εργοδότης και σαν φίλος. Στέκεται πάντα δίπλα στο προσωπικό, ότι χρειαστούμε! Είναι εκείνος εξάλλου, που μου έμαθε να αγαπάω τη ροκ μουσική. Μπορεί να συζητάει ατελείωτες ώρες για μουσική!

Πες μας κάτι περίεργο, ή αστείο που σου έχει συμβεί στη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια.

Ξέρω τους περισσότερους Καλαμακιώτες. Είναι συγκινητικό ότι παιδιά που τα ήξερα από μικρά, τους πήγαινα σουβλάκια, τώρα έχουν μεγαλώσει και έχουν δικά τους παιδιά! Έχουμε μεγαλώσει γενιές με τα σουβλάκια μας! (γελάει). Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι περίεργο, ή αστείο, αυτή τη στιγμή. Απλά, πολλές φορές μας παίρνουν τηλέφωνο από τον δρόμο για να κάνουν παραγγελία και επειδή εμείς έχουμε πολύ γρήγορο delivery, δεν είναι λίγες οι φορές που φτάνω, χτυπάω το κουδούνι και εκείνοι δεν έχουν φτάσει ακόμη! Επίσης, πολλές φορές, μας κάνουν παραγγελία και μας ζητάνε να τους πάμε και τσιγάρα από το περίπτερο, ή κάποιο προϊόν από το σούπερ μάρκετ δίπλα μας, τον «Σκλαβενίτη». Πράγμα, που κάνουμε πρόθυμα.

Κάνεις ένα πολύ επικίνδυνο επάγγελμα.

Όντως, είναι επικίνδυνο και δύσκολο επάγγελμα. Τρέχουμε με το μηχανάκι, με βροχή, κρύο, ή καύσωνα. Επίσης, έχοντας το άγχος να φτάσει η παραγγελία ζεστή, αναγκαζόμαστε και κάνουμε διάφορες παραβάσεις.

Είχες ποτέ ατύχημα;

Ναι. Πριν αρκετά χρόνια, με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο και είχα νοσηλευτεί. Αυτό ήταν πριν αρχίσω να δουλεύω στον «Πάρι».

Είσαι παντρεμένος; Έχεις παιδιά;

Είμαι παντρεμένος. Έχω ένα αγόρι και περιμένουμε το δεύτερο, που είναι κοριτσάκι.

Τι κάνεις τις ελεύθερες ώρες σου;

Επειδή δουλεύω πολύ, δεν έχω πολλές ελεύθερες ώρες και αυτές τις λίγες ελεύθερες ώρες, μου αρέσει να τις περνάω με την οικογένειά μου. Ζούμε κοντά στη θάλασσα, μου αρέσει το κολύμπι, το σινεμά και οι βόλτες.

 

Αυτός λοιπόν, είναι ο Πέτρος. «Ο Πέτρος που πάει παντού»!

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr