Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Νίκος Μανωλάς: παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και έμπειρος coach της ομάδας «ΝΙΚΗ Αλίμου»

Νίκος Μανωλάς: παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και έμπειρος coach της ομάδας «ΝΙΚΗ Αλίμου»

Συναντήσαμε τον Νίκο Μανωλά, παλιό Καλαμακιώτη, Διευθυντή Ακαδημιών και προπονητή της αντρικής ομάδας ποδοσφαίρου «ΝΙΚΗ Αλίμου».

Πρόκειται για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Εθνικός Πειραιώς, με τα χρώματα του οποίου είχε αγωνιστεί σε επίπεδο Α' Εθνικής από το 1983 έως το 1999, για 13 χρόνια.

Ο Νίκος Μανωλάς σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών, έχει δίπλωμα στην Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και έχει άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Προπονητή Ποδοσφαίρου UEFA Α', καθώς και Δίπλωμα Προπονητή για αναπτυξιακές ηλικίες UEFA C'. Επίσης, έχει διατελέσει προπονητής σε Αθηναϊκές ομάδες και στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Ενόπλων Δυνάμεων.

Όταν αποχώρησε από την ομάδα του Εθνικού Πειραιά, ξεκίνησε καριέρα ως personal trainer και από το 2000 ενεργοποιείται ως υπεύθυνος ακαδημιών ποδοσφαίρου. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει από κοινού με τον Στάθη Νικολαΐδη, τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού σωματείου «ΠΑΣ ΝΙΚΗ Αλίμου», που συμπεριλαμβάνει ανδρική ομάδα και πλήρη τμήματα υποδομής και ακαδημιών και συμμετέχει σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Το όνειρο – από μικρό παιδί – του Νίκου Μανωλά, ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Ήδη, στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, στην έκθεση με θέμα «Τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε», έγραφε «Ποδοσφαιριστής και να παίζω σε γνωστή ομάδα».

Όταν τον ρωτήσαμε ποια ήταν τα πιο δυνατά σημεία της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, μας είπε ότι η πρώτη και πιο δυνατή, ήταν όταν του ανακοινώθηκε ότι θα είναι στην ομάδα του Εθνικού Πειραιά και η δεύτερη, όταν η ομάδα κέρδισε τον Παναθηναϊκό, μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 1-0 το 1986.

Η «Νίκη Αλίμου» ξεκίνησε το 1926 ως «Νίκη Πλάκας» και την δεκαετία του ΄90 έγινε «ΝΙΚΗ Αλίμου», με 150 παιδιά να είναι μέλη της Ακαδημίας της σήμερα.

Η δικαίωση για τις προσπάθειες όλων στη «ΝΙΚΗ Αλίμου» (διοίκησης, προπονητών, αθλητών και γονιών) ήρθε με την συμμετοχή  στο πρόγραμμα ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ του ΟΠΑΠ, για την τρέχουσα σεζόν 2017-2018. Η επιλογή 100 Ακαδημιών – μεταξύ αυτών και η ΝΙΚΗ Αλίμου – έγινε ανάμεσα σε 8.000!

Άλλη μία φιλόδοξη συνεργασία που ξεκίνησε την φετινή περίοδο (2017-18) είναι  η συνεργασία μεταξύ της «ΝΙΚΗ Αλίμου» και της Coerver Coaching Greece.

Με αυτή τη συμφωνία, η «ΝΙΚΗ Αλίμου» φιλοδοξεί να ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας της Προπόνησης/Εκμάθησης των παικτών σε υψηλά επίπεδα, σε όλους τους τομείς που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Απώτερος σκοπός – αλλά στο εγγύς μέλλον – είναι, η δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου.

Η «ΝΙΚΗ Αλίμου», στα χέρια του έμπειρου coach, έχει κάνει μεγάλα άλματα τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία.Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού