Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Αρτέμης Καραμολέγκος στο Αlimos Online: «Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι ταξίδι και όχι λιμάνι»

Επισκεφθήκαμε τον νέο Πρόεδρο του ΘΟΠΑΑ, κύριο Αρτέμη Καραμολέγκο, στο νέο του γραφείο και θελήσαμε να μάθουμε για τα σχέδια του σε αυτόν τον άκρως σημαντικό και ζωτικό Οργανισμό του Δήμου μας.

Κύριε Καραμολέγκο, κατ΄αρχάς συγχαρητήρια για τη νέα σας αρμοδιότητα με πολύ ουσιαστικά καθήκοντα σε αυτή την τόσο σημαντική θέση. Τι θα δούμε στον ΘΟΠΑΑ το επόμενο χρονικό διάστημα;

 Στόχος του ΘΟΠΑΑ είναι η δημιουργία πολιτιστικών υποδομών και η προώθηση του πολιτισμού. Η δημιουργία συνθηκών για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, σε πνευματικές δραστηριότητες και η ανάπτυξη των δημιουργικών ικανοτήτων τους. Η αξιοποίηση αθλητικών υποδομών και η προώθηση του Αθλητισμού. Η στήριξη μιας πολύπλευρης υποδομής για ολοκληρωμένα προγράμματα άθλησης στη συνοικία, στο σχολείο, στα σωματεία. Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος μας και οι εκδηλώσεις μας πολλές και ποικίλες.

Μερικές από τις  εκδηλώσεις για τους επόμενους μήνες  είναι :

- την Παρασκευή 9/6, παράσταση  μπαλέτου των παιδικών τμημάτων μπαλέτου του ΘΟΠΑΑ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας, Ιωνίας 96,

- το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου, θα έχουμε το 3ο Φεστιβάλ του ΘΟΠΑΑ στο θέατρο Μαίρη Αρώνη. Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Πλατεία Καραϊσκάκη θα πλημμυρίσει με χορό, κινηματογράφο, θέατρο, φωτογραφία, εργαστήρια παιδιών, face painting, εκθέσεις, πάρτυ, συναυλίες και άλλες εκπλήξεις. Το διήμερο Φεστιβάλ θα κλείσει με μία μεγάλη συναυλία με ζωντανή ορχήστρα που θα παίξει παραδοσιακή μουσική.

- το Σάββατο 17/6, Θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» από την Εφηβική-Νεανική θεατρική Ομάδα του ΘΟΠΑΑ, στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν»,

- την Κυριακή 18/6, Φεστιβάλ εφηβικού νεανικού θεάτρου. Θα πάρει μέρος ο ΘΟΠΑΑ, 2 σχολεία του Αλίμου και η Πειραματική Σκηνή Μήλου. Θα δοθούν τέσσερεις παραστάσεις, στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν»,

- Τον Σεπτέμβριο, θα πάρουμε μέρος στο 10ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου των Δήμων της Αττικής. Είναι η πρώτη χρονιά που ο Δήμος Αλίμου – και ο Δήμος Αγ. Δημητρίου επίσης – θα πάρει μέρος σε αυτό το Φεστιβάλ. Συμμετέχουν οι Δήμοι Ταύρου, Νίκαιας, Περιστερίου, Κερατσινίου και Αγ. Παρασκευής. Ο Δήμος Αλίμου με το θεατρικό  τμήμα του ΘΟΠΑΑ, θα πάρει μέρος με το έργο «Όνειρο θερινής νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και θα παίξει το έργο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στους άλλους Δήμους.  Από 20 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ θα γίνει στον Άλιμο, όπου θα παίξουν οι άλλοι Δήμοι τα θεατρικά τους και το Φεστιβάλ θα κλείσει με το θεατρικό του Αλίμου.

Επίσης, τον Ιούνιο ξεκινά το καλοκαιρινό Camp Αλίμου με έξι περιόδους. Εικαστικά, αθλήματα, μοντέρνος χορός, ρυθμική, τένις, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες φέτος.

Νέα τμήματα θα υπάρξουν την επόμενη σεζόν;

 Βεβαίως και θα υπάρξουν, το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο. Αυτή την εποχή κάνουμε τον σχεδιασμό  για τη νέα  χρονιά. Ένα από τα νέα τμήματα που σχεδιάζουμε να γίνει, είναι  τμήμα παραδοσιακών οργάνων, τσαμπούνα, κλαρίνο, κρουστά. Θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν οι νέοι τα παραδοσιακά όργανα. Θα υπάρξουν και άλλα νέα τμήματα, που όμως είναι πολύ νωρίς για να τα ανακοινώσουμε. Έχουμε ως πρωταρχικό μας στόχο να εξασκήσουμε το νου αλλά και το σώμα όσων τα επιλέξουν.

Ποια είναι τα σχέδια για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη;

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αυτό τον καιρό ανακαινίζεται.  Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν ένα μήνα περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 μέρες περίπου. Εκτός αυτού η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου συμμετέχει φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας. Η Εκστρατεία οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τη συνεργασία του δικτύου των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Future Library και υλοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Στόχος της Εκστρατείας είναι η αναβάθμιση των βιβλιοθηκών και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της αγάπης για το βιβλίο, στις μικρές ηλικίες, μέσα από διασκεδαστικές και πρωτότυπες διαδραστικές εκδηλώσεις.  Γι αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε εθελοντές και έχουμε κάνει σχετικό  κάλεσμα.

Το κολυμβητήριο;

 Στόχος μας είναι να παραμείνει και να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο που έχει. Το Σάββατο 10 Ιουνίου ο Δήμος Αλίμου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τις «Δελφινομαχίες» στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου.  Θα υπάρξουν και άλλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια  του καλοκαιριού. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι, το επόμενο διάστημα όλοι οι χώροι του ΘΟΠΑΑ (θέατρα, αθλητικά γήπεδα, πολιτιστικές αίθουσες) να ανανεωθούν και να ανακαινιστούν. Και φυσικά, βασικός μας στόχος είναι να υπάρξει περισσότερη επικοινωνία με τους Δημότες, να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και να έρθει περισσότερος κόσμος στην κοινωνική και πολιτιστική δημιουργικότητα του Δήμου μας!

 

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού

Φωτογραφία :Αlimos Online