Οι Άνθρωποι του Αλίμου

O Στέφανος Διαμαντής στο Alimos Online: «Όραμά μας να ομορφύνουμε την καθημερινότητα των πολιτών του Αλίμου»

Επισκεφθήκαμε τον νέο Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού του Δήμου μας, κύριο Στέφανο Διαμαντή, στο γραφείο του, στον 3ο όροφο του Δημαρχείου Αλίμου. Μας υποδέχτηκε, με το γνωστό πλατύ του χαμόγελο στο νέο του γραφείο, το οποίο έχει και θέα στη θάλασσα.

 Κύριε Διαμαντή, είχατε μία άκρως επιτυχημένη θητεία ως Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ. Ο ΘΟΠΑΑ άνθισε υπό την προεδρία σας, δημιουργήθηκαν πολλά νέα τμήματα, οι Αλιμιώτες ανταποκρίθηκαν και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δημιουργήσατε ένα «success story». Mιλήστε μας λίγο γι αυτό.

Ξεκινήσαμε με ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη. Το δουλέψαμε μεθοδικά και οργανωμένα από το καλοκαίρι του 2014. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το όραμα μας για να ομορφύνουμε την καθημερινότητα των πολιτών του Αλίμου, στον τομέα του πολιτισμού και του  αθλητισμού μέσα από τις εκδηλώσεις μας. Αποτελεί μια πρόκληση   για μένα, καθώς  επίσης  και τα νέα καθήκοντα που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος από την θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού.

Τι δράσεις ετοιμάζετε για τον εθελοντισμό;  Πιστεύετε ότι οι Αλιμιώτες έχουν ανεπτυγμένη την  αίσθηση του εθελοντισμού;

Για τον εθελοντισμό οφείλουμε  να πραγματοποιήσουμε πολλά ακόμη. Υστερούμε όχι μόνο στον Δήμο μας αλλά σε όλη την χώρα, ενώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και δυνατότητες. Σχεδιάζουμε αυτή την περίοδο και θα το ανακοινώσουμε σύντομα, ένα νέο πρόγραμμα εθελοντών από τον Άλιμο. Ξεκινήσαμε με το πρόγραμμα του ΘΟΠΑΑ, «Δεν πετάμε...δημιουργούμε», και το επεκτείνουμε με την νέα δράση «Ανταλλάσσουμε ιδέες και γνώσεις». Θα  αναπτύξουμε τις δράσεις για την εθελοντική αιμοδοσία  στον Δήμο μας καθώς και τις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις  για τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών.

Για την προστασία των αδέσποτων– ως τομέα του εθελοντισμού – τι πλάνο υπάρχει;

Είναι ένας κρίσιμος τομέας στον οποίο οφείλουμε να δείξουμε τον πολιτισμό μας που σημαίνει απλά, αλληλοσεβασμός στην επιλογή όλων . Οι υποχρεώσεις του Δήμου αφορούν την περίθαλψη, την νοσηλεία, τις στειρώσεις και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Το κράτος μας έχει δώσει αρμοδιότητες  δυστυχώς χωρίς πόρους. Προσπαθούμε με τις  λίγες οικονομικές δυνατότητες που έχουμε, να κάνουμε πολλά πράγματα.Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  των πολιτών σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ σημαντική. Ξεκινάμε ένα πρόγραμμα στα Δημοτικά Σχολεία από την νέα σχολική περίοδο, για την ενημέρωση από μικρές ηλικίες. Η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών είναι  αναγκαίος  όρος . Δεν είναι  σωστό  να επιλέγουμε να έχουμε σπίτι μας ένα ζωάκι και μετά να το πετάμε στους δρόμους ή να μην μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των δεσποζόμενων φίλων μας.

Μετά τους δύο κύκλους του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου (Φυσική-Φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης) τι άλλες θεματικές να περιμένουμε;

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο που εγκαινιάσαμε για πρώτη φορά στο Δήμο μας, ολοκληρώθηκε  την πρώτη περίοδο με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των δημοτών. Άμεσα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα διαλέξεων για τον Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2017.

Τελευταία διεξάγονται πολλοί αγώνες δρόμου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στα νότια προάστια, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχει στα σχέδια του Δήμου, η πραγματοποίηση για κάτι αντίστοιχο στον Άλιμο;

Ήδη τον περασμένο χρόνο διεξήχθη στον Άλιμο το «3o Run with your dog» που διοργανώνει κάθε χρόνο γνωστή εταιρεία. Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί κάτι αποκλειστικό στον Άλιμο! Ο Άλιμος θα αλλάξει κι’ άλλο προς το καλύτερο, σύντομα! Θα γίνουν πολλά και σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των Αλιμιωτών. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την Μαρίνα στο τέλος του χρόνου και να ξεκινήσει η επένδυση. Επίσης, η πεζογέφυρα θα ενώσει την παραλία με τον υπόλοιπο Άλιμο και θα γίνει πιο εύκολη και πιο προσιτή η μετακίνηση του κόσμου προς τη θάλασσα. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο για ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, όπως έχουμε πει : Αγαπάμε τον Άλιμο!

 

 

Μίλησε στις : Τατιάνα Τζινιώλη και Ελισάβετ Μιτσού

Φωτογραφίες : Alimos Online