Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Ο Απόστολος Κορρές μιλά στο Alimos Online

Επειδή μας αρέσει να μαθαίνουμε για τους ανθρώπους της πόλης μας, συναντήσαμε τον Απόστολο Κορρέ στο φαρμακείο του, επί της Λεωφ. Καλαμακίου 29 και θελήσαμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Θα μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς;

Γεννήθηκα στον Αγ. Δημήτριο.   Όταν τελείωσα το σχολείο  στο Καλαμάκι,  μπήκα 2ος στο Τμήμα Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το  1991. Τελειώνοντας  το Πανεπιστήμιο δημιουργήσαμε το  1997 με τον Παύλο Τζιβανίδη τα συστεγασμένα φαρμακεία Τζιβανίδη-Κορρέ.  Το 2001 ο Παύλος Τζιβανίδης βγήκε στην σύνταξη, οπότε αποσυστεγαστήκαμε.

Πως έγινε η γνωριμία με τον Παύλο Τζιβανίδη; Γνωρίζω ότι ήταν και νονός σας.

Ο   πατέρας του είχε το πρώτο φαρμακείο του Καλαμακίου  στην οδό Παλαμηδίου.  Την δεκαετία του ’50 το μετέφερε στην  Θουκυδίδου 47,  όπου εκεί δούλευε υπάλληλος η μητέρα μου .  Ο πατέρας μου είχε φαρμακαποθήκη οπότε η επαφή με το φαρμακείο ήταν καθημερινή και στενή. 

Πως δημιουργήθηκε η Εταιρεία Κορρές; Έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή.

Ο αδελφός μου Γιώργος, είναι κι εκείνος φαρμακοποιός, δούλευε στο φαρμακείο της γυναίκας του Παύλου Τζιβανίδη, της Μίνας.  Το φαρμακείο αυτό είναι στο Παγκράτι και είχε ανοίξει στα τέλη του ‘ 60, αποκλειστικά με φάρμακα ομοιοπαθητικής .  Το ζευγάρι Τζιβανίδη ήταν πάντα πρωτοπόρο σε ιδέες, και η ομοιοπαθητική ήταν τότε μία σχεδόν άγνωστη επιστήμη.  Στο φαρμακείο παρασκεύαζαν διάφορες κρέμες, θεραπευτικές και καλλυντικές  από παλιές συνταγές .  Σιγά-σιγά αυτές οι κρέμες άρχισαν να γίνονται γνωστές.  Ακόμη και άλλοι συνάδελφοι, από άλλα φαρμακεία άρχισαν να παραγγέλνουν τις συγκεκριμένες κρέμες.  Πολύ γρήγορα η φήμη εξαπλώθηκε και αυτή ήταν η αρχή της Εταιρείας Κορρέ.

   

Ποιο είναι το αγαπημένο σας προϊόν;

Προσωπικά έχω αδυναμία στις καραμέλες, στo σιρόπι για τον βήχα και στο αντρικό after-shave με calendula.  Αυτά εξάλλου ήταν και από τα πρώτα προϊόντα που λάνσαρε η Εταιρεία.

Έχετε επηρεαστεί από την κρίση;

΄Όπως όλοι οι κλάδοι, έτσι και ο Φαρμακευτικός έχει επηρεαστεί από την κρίση.  Η τιμή των φαρμάκων έχει μειωθεί γύρω στο 60%.  

Στα προϊόντα Κορρές έχετε μειώσει τις τιμές;

Ναι, προσπαθούμε να συμβαδίσουμε με τις δύσκολες εποχές που περνάμε.  Κάνουμε διάφορες προσφορές πακέτα, κάνουμε το 1+1, δηλαδή πληρώνει ένα και παίρνει άλλο ένα δώρο, κλπ.

Πως τα πάτε με τις εφημερίες;

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επαγγέλματός μας και το έχουμε συνηθίσει. Κάποιες Κυριακές έχουμε εφημερία και μία φορά το τρίμηνο έχουμε διανυκτέρευση, δηλαδή 24ωρη.

Πόσο προσωπικό έχετε;

Έχω δύο κοπέλες υπαλλήλους. Την Δήμητρα, η οποία είναι ξαδέλφη μου και είναι αρκετά χρόνια μαζί μου και την Λουκία.

Έρχονται διάφορα επείγοντα περιστατικά και ζητάνε την βοήθειά σας;

Βέβαια.  Και αυτός ένας από τους ρόλους του φαρμακοποιού.  Να αξιολογήσει το συμβάν, και ή, να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ή, να παραπέμψει τον ασθενή σε συγκεκριμένη ειδικότητα.

Πείτε μας κάποιο περίεργο περιστατικό, κάτι περίεργο που σας έχουν ζητήσει.

Μας ζητάνε διάφορα περίεργα. Τι να πρωτοθυμηθώ; Ακόμη και μπιμπερό για γατάκι ή για προβατάκι μας έχουν ζητήσει.

Ας έρθουμε τώρα στο Καλαμάκι.  Τι σας αρέσει στο Καλαμάκι;

Είναι ένα από τα ωραιότερα προάστια.  Η τοποθεσία είναι μαγευτική.  Δεν είναι τυχαίο που την έχουν ονομάσει Αθηναϊκή Ριβιέρα και είμαστε τυχεροί που την έχουμε κυριολεκτικά στα πόδια μας. Επίσης μου αρέσει που έχει κρατήσει τα στοιχεία της γειτονιάς.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα προβλήματα της περιοχής μας;

Η περιοχή δεν έχει αξιοποιηθεί έτσι όπως της αξίζει.  Η παραλία είναι υποβαθμισμένη.  Η Αγορά δεν έχει αξιοποιηθεί. Δεν υπάρχει ένας πεζόδρομος, έτσι όπως υπάρχει σε άλλες περιοχές.  Ούτε μια πλατεία με μαγαζιά. Πάντως, πρέπει να ομολογήσω ότι αν και μέχρι πρότινος είχαμε πρόβλημα καθαριότητας, βλέπω ότι τον τελευταίο καιρό γίνεται μία αξιόλογη προσπάθεια και υπάρχει βελτίωση σε αυτόν τον τομέα. Το πρόβλημα της καθαριότητας ήταν πολύ μεγάλο.

Και μία τελευταία ερώτηση, πριν σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σας. Είσαστε παντρεμένος; ΄Εχετε παιδιά;

Ναι, είμαι 12 χρόνια παντρεμένος.  Η γυναίκα μου είναι Πολιτικός Μηχανικός και έχουμε τρία αγόρια.  Το ένα αγόρι είναι 8 χρονών και τα άλλα δύο είναι 5 χρονών.

 

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού

Φωτογραφίες: Alimos Online