Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Η Αλιμιώτισσα "Black Cotton Doll" μίλησε στο Alimos Online

Η πρώτη γνωριμία-συνάντηση με την Ιωάννα Τσάγκαρη, έγινε τη βραδιά που έκανε το live της  στο «Due Pentole».

 Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από αυτό το τόσο χαριτωμένο πλάσμα, με την εντυπωσιακή φωνή. Τραγούδησε, χόρεψε και μάγεψε τον κόσμο που βρέθηκε εκείνο το βράδυ στο ιταλικό εστιατόριο της οδού Θεομήτορος.

Τραγούδησε ξένα τραγούδια, ethnic, jazz, gospel και άλλα είδη. 'Όλα με  πάθος και πολύ συναίσθημα. Ειδικά τα gospel – κατά τη γνώμη μας – τα τραγούδησε ως «μαύρη ντίβα»!  Κλείνοντας τα μάτια, μπορείς κάλλιστα να σκεφτείς ότι δεν είναι Ελληνίδα.

Ήρθε να μας συναντήσει ένα μεσημέρι σε γνωστό καφέ της πόλης μας, παρέα με το αγαπημένο της σκυλάκι. Μας μίλησε με ζωντάνια και πολύ ενθουσιασμό για το τραγούδι, τον χορό και την διαδρομή της σε αυτόν τον χώρο.

Γεννημένη στο Άλιμο, σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πάντα τραγουδούσε, αλλά πότε δεν είχε σκεφτεί να το κάνει επαγγελματικά. Μέχρι που πριν λίγα χρόνια, όταν βρέθηκε στο Λονδίνο για να κάνει το μεταπτυχιακό της, ένα βράδυ περνώντας από το κλαμπ «And nothing but Blues», άκουσε να παίζουν μέσα καθαρόαιμη μπλουζ μουσική. Μπήκε μέσα σαν υπνωτισμένη και προς το τέλος της βραδιάς ζήτησε να τραγουδήσει! Χωρίς να ξέρει ούτε καν σε τι νότα ή τόνο θα έπρεπε να το κάνει. Εντυπωσίασε με την φωνή της και αυτό ήταν η αρχή!   Το ένα έφερε το άλλο και σύντομα άρχισε να τραγουδάει σε διάφορα lives στο Λονδίνο αλλά και στην Νέα Υόρκη.

Τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα, προσφέροντας  μαθήματα φωνητικής, σεμινάρια και κάνοντας διάφορα lives. Συμμετείχε και στο Voice πριν δύο χρόνια, αλλά ήταν κάτι που, όπως μας είπε, δεν της ταίριαζε.

Όταν την ρωτήσαμε ποιο είδος  μουσικής την αντιπροσωπεύει, τι ετικέτα δηλαδή θα έβαζε στην Ιωάννα Τσάγκαρη, μας απάντησε «Free of labels».

Την Ιωάννα μπορείτε να την ακούσετε στις 4 Ιανουαρίου στο Θέατρο Μίκη Θεοδωράκη, σε μία μοναδική συναυλία για τον Δήμο Ελληνικού.

Και στις  5 Ιανουαρίου, στο Νομισματικό Μουσείο στα πλαίσια του «Ethnic World Jazz».

Στην πόλη μας, μπορείτε να την συναντήσετε στις 22 Ιανουαρίου, σε ένα δίωρο σεμινάριο για την τεχνική της φωνής και τη θεραπευτική ιδιότητα του ήχου. Ένα σεμινάριο που θα γίνει στον ΘΟΠΑΑ.


Και ένα μικρό δείγμα από τη βελούδινη φωνή της:

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού

Φωτογραφίες: Alimos Online