Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Ο Αλιμιώτης ζωγράφος Γιώργος Μπαρδάκας μιλάει στο Alimos Online

Στην ισόγεια αίθουσα του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού Κέντρου Αλίμου και υπό την αιγίδα του ΘΟΠΑΑ, θα φιλοξενηθεί από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με διάφορα θέματα, του Αλιμιώτη Γιώργου Μπαρδάκα.

Στη μεγάλη αγάπη της ζωής του, που ήταν και παραμένει  η θάλασσα – και στην οποία ανέκαθεν αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο του – προστέθηκε τα τελευταία χρόνια άλλη μία: Η ζωγραφική!

Με την επιθυμία να μοιραστεί τα συναισθήματα που αποπνέουν οι πίνακές του με τους συμπολίτες του, ο Γιώργος Μπαρδάκας εκθέτει στο κοινό για πρώτη φορά τα έργα του, στην πόλη του. Τον Άλιμο!

Συναντήσαμε τον καλλιτέχνη λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης, σε γνωστό καφέ της πόλης μας και περάσαμε ένα δίωρο μαζί του, συζητώντας για την έκθεση, τη ζωή του και γενικά για τις απόψεις του για την τέχνη. Ήταν δύο ώρες απολαυστικές με έναν καλλιτέχνη που ο λόγος του είναι γοητευτικός και αξιοζήλευτος.

 Γιώργο, πότε άρχισες να ζωγραφίζεις;  Είναι αυτή η κύρια ασχολία σου;

Άρχισα, μόλις πριν από λίγα χρόνια να ζωγραφίζω, αλλά πάντα είχα το μικρόβιο. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν «καλό ερασιτέχνη ζωγράφο». Η κύρια ασχολία μου είναι ο τουρισμός και πιο συγκεκριμένα ειδικεύομαι στα ταξίδια στη Γαλλία.

Τι σε εμπνέει; Ποια είναι τα ερεθίσματα;

Λατρεύω τη θάλασσα και είμαστε τυχεροί που μένουμε τόσο κοντά της. Η ζωγραφική για μένα είναι η ανάγκη εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μέσω των χρωμάτων σε έναν καμβά. Μπορεί να δω μια εικόνα και να την αποτυπώσω με τον δικό μου τρόπο, με μία εικόνα στον καμβά, έτσι όπως έχει χαραχθεί στο υποσυνείδητό μου.  «Κάνω ότι ακούνε τα μάτια μου»! Η ζωγραφική για μένα είναι μαγεία. Παίρνεις ένα λευκό πανί και του δίνεις ζωή!

Αφήνεις ποτέ έναν πίνακα στη μέση χωρίς να τον τελειώσεις;

Ποτέ!

Πόσα έργα σου θα εκτεθούν;

 Περίπου 40. Θα εξαρτηθεί όταν τα στήνουμε.

 Υπάρχει κάποιος ζωγράφος που σε έχει επηρεάσει;

Θα έλεγα, γενικά η ζωγραφική της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μου αρέσει να πειραματίζομαι και μελλοντικά θα ήθελα να πειραματιστώ περισσότερο με τη μικτή τεχνοτροπία.

Τι είναι για σένα η ζωγραφική;

 (γελάει) Αντιβίωση για την κατάθλιψη!

 

Ευχηθήκαμε στον Γιώργο Μπαρδάκα Καλή Επιτυχία στην έκθεσή του και έχοντας εμείς δει τα έργα του, σας συστήνουμε να μην την χάσετε.

 Mίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού

Εγκαίνια: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, 19:00

Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Παρασκευή: 19:00-22:00

                                          Σάββατο : 12:00-15:00 και 18:00-22:00

                                          Κυριακή : 12:00-15:00 και 18:00-22:00

 

Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου : Λεωφ. Ιωνίας 96, Άλιμος