Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Νίκος Διακοδημήτρης: Ο Αλιμιώτης Πρόεδρος του Harley-Davidson Group

Συναντήσαμε τον  Αλιμιώτη Πρόεδρο του HOG (Harley Owner’s Group) σε γνωστό καφέ της παραλίας για μια σύντομη κουβεντούλα. Πριν καν τον δούμε, ακούσαμε τον χαρακτηριστικό άγριο ήχο της Harley και καταλάβαμε ότι πλησίαζε. 

Πράγματι, σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε, πάρκαρε την τεράστια μοτοσυκλέτα και ήρθε προς το μέρος μας.  Ντυμένος με τα χαρακτηριστικά δερμάτινα ρούχα των « Χαρλεϊάδων» έμοιαζε να μην παρατηρεί ότι όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα προς εκείνον και την μοτοσυκλέτα.

Νίκο, είσαι παλιός Καλαμακιώτης.  Τι σπουδές έχεις κάνει;
Δημοτικό στου Χατζηκωνσταντίνου στο Παλ. Φάληρο, Γυμνάσιο-Λύκειο στην Γερμανική Σχολή και μετά σπουδές στο Πολυτεχνείο για Πολιτικός Μηχανικός.

Πότε αγόρασες την πρώτη σου μοτοσυκλέτα;

Aπό μικρός είχα έρωτα με τις μηχανές.  Την πρώτη μου μοτοσυκλέτα την αγόρασα το 1994 και ήταν μία Honda Steed.  Ένα χρόνο μετά, ένας φίλος πουλούσε την Harley του, την αγόρασα και από τότε …  Harley και μόνο Harley.

Πόσα κυβικά είναι οι Harley μηχανές; Και τι εύρος τιμών έχουν;
 Ξεκινούν από 750 κυβικά και φτάνουν στα 1750 !  Από τιμές, ξεκινούν στις 10.000 και φτάνουν στις 50.000 Ευρώ.

Οδηγείς και αυτοκίνητο;

Βέβαια! Έχω και αυτοκίνητο, αλλά το οδηγώ σπάνια.  Με την μηχανή αισθάνομαι πιο ασφαλής. Οι οδηγοί της Harley έχουν την δική τους κουλτούρα, τον δικό τους τρόπο που αντιμετωπίζουν την ζωή. Έχουν μία ιδιαίτερη δική τους φιλοσοφία.  Απολαμβάνουν το «ride» και γι αυτό δεν αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, δεν τρέχουν με τις μηχανές, οδηγούν σιγά και το απολαμβάνουν.


Είσαι ο 1ος αιρετός Πρόεδρος του ΗΟG και διανύεις την 2η σου θητεία, η οποία είναι μέχρι το 2017. Τι ακριβώς είναι το HOG;

To HOG ATHENA CHAPTER είναι το επίσημο εταιρικό group της αντιπροσωπείας στην Αθήνα της HARLEY –DAVIDSON .  Ιδρύθηκε το 1991 περίπου παράλληλα με την εγκαθίδρυση της πρώτης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Αποτελείται στην ουσία από μια ομάδα μοτοσυκλετιστών , κατόχους HARLEY –DAVIDSON και BUELL οι οποίοι είναι μέλη του HOG INTERNATIONAL. Τα αρχικά HOG σημαίνουν Harley Owners Group. (δηλαδή Ομάδα Κατόχων Harley-Davidson).Σκοπός της ομάδας αυτής είναι η διοργάνωση εκδρομών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (περίπου 15 ανά έτος) , φιλανθρωπικών εκδηλώσεων , ομαδικών events και γενικότερα οτιδήποτε δίνει χαρά και διασκέδαση στα μέλη της, προάγοντας παράλληλα το πνεύμα της HARLEY-DAVIDSON στην κοινωνία. Σήμερα το chapter έχει 400 και άνω ενεργά μέλη, αριθμός που διαρκώς αυξάνεται και το καθιστά το group με τα περισσότερα ενεργά μέλη μίας και μόνο μάρκας μοτοσυκλέτας σε όλη την Ελλάδα.  Διοικείται από ομάδα εθελοντών κάτω από τις οδηγίες ενός Director ο οποίος εκλέγεται από το σώμα των μελών και η θητεία του έχει διάρκεια 2 έτη.

Έχετε γυναίκες μέλη;

Έχουμε, αλλά είναι μόνο το 5% των μελών μας.

Ας έρθουμε τώρα στον αγαπημένο μας Άλιμο! Ποιά είναι τα αγαπημένα σου σημεία και που πας όταν βγαίνεις;

Στον Άλιμο συνήθως τα στέκια μου είναι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου,  όπου τρώω κάποια Σαββατοκύριακα εκεί, το Dia Noche όπου βρίσκομαι κυρίως με φίλους και πελάτες και το Skipper's όπου μου αρέσει να πίνω το ποτό μου.  Δεν κάθομαι σε εστιατόρια,  γιατί θεωρώ ότι ο Άλιμος υστερεί σε αυτόν τον τομέα, αντίθετα έχει πολλά μαγαζιά γρήγορου και πρόχειρου φαγητού, delivery κλπ.  Μου αρέσει η βόλτα στην προβλήτα της Μαρίνας και ειδικά στον εξωτερικό κυματοθραύστη κοντά στο θερινό σινεμά και την παλιά Ostria... Μου αρέσει επίσης η περατζάδα πάνω στην παραλιακή προς το Παλ. Φάληρο από την μεριά της θάλασσας.Ευχαριστήσαμε τον Νίκο Διακοδημήτρη για την ωραία κουβεντούλα που κάναμε αποσπώντας του την υπόσχεση,  μιας βόλτας με την Harley.Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού