Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Το φετινό μήνυμα του Λεωνίδα από την "Ακτή του ΄Ηλιου"

Φέτος – όπως και τις προηγούμενες χρονιές – ο γνωστός  πια Λεωνίδας, έφτιαξε στην άμμο της παραλίας στην «Ακτή του Ήλιου», το υπέροχο σχέδιό του, που επαναλαμβάνει κάθε χρόνο και σηματοδοτεί την αλλαγή της σαιζόν και της εικόνας της παραλίας μας.

Μόλις λήξει η καλοκαιρινή σεζόν και μαζευτούν οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες, ο Λεωνίδας φτιάχνει στην ελεύθερη πια παραλία, το σχέδιο που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το υπέροχο σχέδιό του αυτό – που απαιτεί μεγάλη υπομονή και θέληση για να γίνει τόσο προσεκτικό και ακριβείας – το αποκαλεί «Ιθάκη» και ξεκίνησε πρώτη φορά να το κάνει πριν 11 χρόνια, το 2005. Το φτιάχνει κάθε χρόνο με την λήξη της καλοκαιρινής περιόδου και το εγκαταλείπει όταν αρχίζει η καινούργια καλοκαιρινή σεζόν. Όλο τον χειμώνα, το επιμελείται κάθε μέρα, διορθώνοντάς το και όταν οι καιρικές συνθήκες ή η θάλασσα χαλάει το σχήμα του, με υπομονή πάλι και μεράκι, το ξαναφτιάχνει.

Είναι το δικό του μήνυμα προς την ανθρωπότητα και είναι ο δικός του ήλιος της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αγάπης! «Η πυραμίδα, ο κύκλος και οι ακτίνες είναι φτιαγμένα από άμμο και δημιουργούν ένα σύνολο, όπως ακριβώς και η γη, που επάνω της ζούμε όλοι εμείς και ο κάθε ένας, σαν κόκκος της άμμου, συνθέτουμε το σύνολο».

Το  φετινό μήνυμα του Λεωνίδα:

«Η ανθρωπότητα διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο αυτή την εποχή. Όχι μόνο από οικονομική άποψη, αλλά και από την οικολογική πλευρά. Με την ανθρώπινη επέμβαση να είναι καταστρεπτική για το περιβάλλον. Και η μόνη διέξοδος σε όλο αυτό, είναι η ενότητα. Η οικονομία είναι ενέργεια που απορρέει από τον νόμο του οίκου. Ο οίκος είναι όλη η γη! Και ο οίκος μας αυτός και ο λαός, αποτελούν την ανθρωπότητα! Οικονομία σημαίνει «νέμω τα του οίκου». Άρα πρέπει τα αγαθά να μοιραστούν. Όχι ίσια, αλλά πρέπει να μοιραστούν, ώστε να έχουν όλοι. Είμαι ο Λέων και εγώ και το έργο μου είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε την οικονομία και την οικολογία και αυτές είναι οι Θερμοπύλες μου τις οποίες θα κρατάω μέχρι το τέλος.  Ειρήνη επί της γης!»

Ευχαριστούμε τον Λεωνίδα γι' αυτή τη χαρακτηριστική και παραδοσιακή - πλέον - εικόνα που μας χαρίζει κάθε χρόνο. Για τους επόμενους επτά μήνες, η παραλία θα είναι όλη «δική του». 

Φωτογραφίες: Alimos Online