Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Συνέντευξη με τον Αλιμιώτη συγγραφέα Αλέξανδρο Παύλου

Στα χέρια μας ήρθε πριν λίγες εβδομάδες το βιβλίο του Αλιμιώτη συγγραφέα Αλέξανδρου Παύλου «Το παραμύθι ενός ξεπεσμένου πρίγκιπα» (εκδόσεις Φυλάτος).

Αυτό που μας έκανε εντύπωση κατ’ αρχάς είναι, το άκρως ατμοσφαιρικό  εξώφυλλο και ο τίτλος που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του και τον συναντήσαμε σε γνωστό καφέ του Αλίμου ώστε να μας μιλήσει γι αυτό.

 Αλέξανδρε, πες μας λίγα πράγματα για το βιβλίο σου.

 Πρόκειται για μία νουβέλα με κεντρικό της θέμα ένα ερωτικό τρίγωνο. Ή πεντάγωνο. Εξαρτάται πως θα το δει ο καθένας.  Είναι ουσιαστικά ένα βιωματικό έργο από τις παραστάσεις που έχω πάρει τα τριάντα τρία χρόνια της ζωής μου, από καλούς μου φίλους και από μένα τον ίδιο, κι όλες αυτές οι εμπειρίες έχουν γίνει μια ιστορία.

Πως πρόεκυψε ο τίτλος;

Όλες οι γυναίκες ψάχνουν έναν πρίγκιπα. Μερικές φορές όμως αυτός ο πρίγκιπας καταλήγει ξεπεσμένος (γελάει)!

Τι σπουδές έχεις κάνει;

Το πρώτου μου πτυχίο αφορούσε την πληροφορική και το δεύτερο την οινολογία. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας και ερασιτεχνικά αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά και περιφερειακά έντυπα.

Ο «Ξεπεσμένος Πρίγκιπας» πως προέκυψε;

Ως παρατηρητής της πραγματικότητας, γράφω στα άρθρα μου όλα τα αιώνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον ψυχισμό του ανθρώπου. Μετά από πολλά μικρά κείμενα αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου συγγραφική απόπειρα, «Το Παραμύθι ενός ξεπεσμένου πρίγκιπα», που θίγει άλλοτε δραματικά και άλλοτε χιουμοριστικά, την έννοια και την αξία της ηθικής μέσα από μια περίεργη ιστορία.

Πες μας δύο λόγια για την υπόθεση του βιβλίου.

Ο κεντρικός μας ήρωας, ο Μιχάλης, κάνει τη μία κακή επιλογή μετά την άλλη. Ερωτεύεται την Κωνσταντίνα, η οποία διατηρεί μακροχρόνιο δεσμό και αφού χωρίζει μαζί της, ερωτεύεται τη Νεφέλη που επίσης διατηρεί δεσμό. Πάθος και έντονα συναισθήματα χαρακτηρίζουν και τις δύο σχέσεις, όμως η κάθε μία του δίνει και κάτι διαφορετικό.

Ετοιμάζεις το επόμενο βιβλίο σου;

Ναι, έχω ξεκινήσει να γράφω το δεύτερο βιβλίο.  Είναι κάτι διαφορετικό από το πρώτο, μία μαύρη κωμωδία σε δύο διαφορετικές ιστορίες.

Τις ελεύθερες σου ώρες πως τις περνάς;

Τις περνώ βλέποντας θέατρο, ακούγοντας μουσική ή, περπατώντας στα σοκάκια της πόλης.

Έχεις γεννηθεί στον Άλιμο; Που σου αρέσει να πηγαίνεις όταν βγαίνεις εδώ;

 Σουβλάκι στον «Πάρι», καφέ στο «Premier» και στο «Penarrubia». Σταθερές αξίες!

 

Ευχαριστήσαμε τον Αλέξανδρο Παύλου και του ευχηθήκαμε το βιβλίο του να είναι καλοτάξιδο.

 

Μίλησε στην Τατιάνα Τζινιώλη και Ελισάβετ Μιτσού

Φωτογραφίες: Alimos Online

 

Διαβάστε εδώ το review για το βιβλίο του από το «αδελφάκι» του Alimos Online, Book City.gr