Εκλογές 2019

Οι επιστολές του Βαγγέλη Τσαμήτα και Θάνου Ορφανού σχετικά με τους λόγους που δε θα συμμετάσχουν στο debate

H απάντηση του Βαγγέλη Τσαμήτα και Θάνου Ορφανού σχετικά με τους λόγους που δε θα συμμετάσχουν στο debate

Μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, σχετικά με την ακύρωση του debate λόγω του ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βαγγέλης Τσαμήτας και Θάνος Ορφανός δεν θέλησαν να παρευρεθούν, δημοσιεύουμε τις επιστολές που έστειλαν στο Νότιον Σήμα, σχετικά με τους λόγους που τους οδήγησαν σε μία τέτοια απόφαση.

Η επιστολή του Θάνου Ορφανού:

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της με ημερομηνία 14 Μαΐου 2019 επιστολής σας την οποία λάβαμε στις 8.17 απόψε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η παράταξη «Άλιμος εδώ ζούμε», της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, θεωρεί πως η πρότασή σας για τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων του Αλίμου συμβάλλει στον πλουραλισμό και ενισχύει τη Δημοκρατία.

Οι όποιες αρχικές μας επιφυλάξεις ως προς τη δομή και την οργάνωση του γεγονότος ενισχύθηκαν και από το περιεχόμενο της ανωτέρω επιστολής σας. Και τούτο παρά το γεγονός πως ο εκπρόσωπός μας κ. Δημήτρης Καρανικόλας σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας το μεσημέρι έθεσε συγκεκριμένο διευκρινιστικό πλαίσιο το οποίο όμως δεν περιλαμβάνεται στην επιστολή που λάβαμε.

Μετά από αυτή την απρόσμενη για εμάς εξέλιξη θεωρούμε πως δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μια δημόσια συζήτηση της οποίας το πλαίσιο ούτε καθορισμένο είναι επακριβώς ούτε εναρμονισμένο με την συνήθη και κοινά αποδεκτή πρακτική.

Επιδίωξή μας ήταν και θα παραμείνει η προαγωγή του δημόσιου διαλόγου και ιδιαίτερα του αυτοδιοικητικού. Παραμένουμε στη διάθεσή σας ώστε στο μέλλον να συνεργαστούμε και να καθορίσουμε από κοινού το πλαίσιο ώστε να υλοποιηθεί η πρότασή σας.

 

Με εκτίμηση,

Θάνος Ορφανός

τ. Δήμαρχος Αλίμου       

 

Η επιστολή του Βαγγέλη Τσαμήτα:

Αγαπητό Νότιο Σήμα

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία που λάβατε για την διεξαγωγή debate αλλά επειδή δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι όροι και η διαδικασία διεξαγωγής του, παρά τις διευκρινήσεις τις οποίες ζητήσαμε,  είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε.

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Τσαμήτας – Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου

 

Η απόφαση των δυο επικεφαλής των ψηφοδελτίων (του Βαγγέλη Τσαμήτα και του Θάνου Ορφανού) να μην συμμετάσχουν στο debate, οδήγησαν την μη συμμετοχή τους στη δημόσια συζήτηση και τον Κώστα Χαρίτο από το «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» αλλά και η Κυριακή Καμαρινού από τη «Λαική Συσπείρωση Αλίμου».

Η επιστολή του Κώστα Χαρίτου:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι του Νοτίου Σήματος,

κατά τη συζήτηση προετοιμασίας της δημόσιας συζήτησης των υποψηφίων δημάρχων η Δημοτική Κίνηση “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” έθεσε ως βασική προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων.

Η μη συμμετοχή των υποψηφίων Θ. Ορφανού και Β. Τσαμήτα καθιστούν αδύνατη και τη δική μας συμμετοχή, αφού έτσι η δημόσια αντιπαράθεση χάνει το ουσιαστικό νόημά της.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την πρόσκλησή σας

Με τιμή

εκ μέρους του “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”

Κώστας Χαρίτος

Η επιστολή της Κυριακής Καμαρινού:

Αξιότιμα μέλη του Σωματείου "Νότιον Σήμα", 

μετά την ενημέρωση που είχαμε από τους υποψήφιους δημάρχους Αλίμου,  κ. Θ.Ορφανό, κ. Κ. Χαρίτο και κ.Β.Τσαμήτα για τη μη συμμετοχή τους στη σημερινή δημόσια συζήτηση, θεωρούμε πως η εκδήλωση αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

 

Με εκτίμηση

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου

Κ. Καμαρινού