Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Παιδικοί σταθμοί Αλίμου: Μικροί κηπουροί σε δράση στο κτήριο Μανδηλαρά

Παιδικοί σταθμοί Αλίμου: Μικροί κηπουροί σε δράση στο κτήριο Μανδηλαρά

Στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου, στο Κτήριο Μανδηλαρά, μια μοναδική δράση έφερε τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Οι μικροί μαθητές, σε συνεργασία με το τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου, φύτεψαν αρωματικά φυτά στην είσοδο του κτηρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε πολλαπλούς παιδαγωγικούς στόχους:

  • Επαφή με τη Φύση: Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον φυσικό κόσμο, να μάθουν για τα φυτά και την καλλιέργειά τους, καθώς και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της φύσης στη ζωή μας.
  • Ομορφιά και Καλαισθησία: Με τη φύτευση των αρωματικών φυτών, η είσοδος του σχολείου απέκτησε μια όμορφη και φιλόξενη όψη, κάνοντας το περιβάλλον πιο ελκυστικό για τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό.
  • Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση Υλικών: Η δράση ενσωμάτωσε την έννοια της ανακύκλωσης, δίνοντας μια δεύτερη ζωή σε υλικά που θεωρούνται άχρηστα. Χρησιμοποιήθηκαν παλέτες, λάστιχα αυτοκινήτου, πέτρες, πλαστικά δοχεία και καπάκια, προκειμένου να δημιουργηθούν λειτουργικές και καλλιτεχνικές κατασκευές.

Η δράση "Μικροί Κηπουροί σε Δράση" έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης.