Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Δίκη για τη Δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ: Συγκλονιστική κατάθεση της συζύγου του

Δίκη για τη Δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ: Συγκλονιστική κατάθεση της συζύγου του

Η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ξεκίνησε με την κατάθεση της συζύγου του, Στάθας Καραϊβάζ.

Η Στάθα εμφανίστηκε βέβαιη ότι τα ρεπορτάζ του συζύγου της αποτέλεσαν το κίνητρο για το έγκλημα, τονίζοντας πως ο Γιώργος έπεσε θύμα του οργανωμένου εγκλήματος.

Μιλώντας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η Στάθα υπογράμμισε πως ο σύζυγός της δεν είχε καμία εμπλοκή με παράνομες δραστηριότητες και ότι η καθημερινότητά του ήταν αυστηρά περιορισμένη μεταξύ σπιτιού και εργασίας. «Ήταν μοναχικός και αφοσιωμένος στη δουλειά του», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του.

Η χήρα του δημοσιογράφου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της όταν αναφέρθηκε στη μοιραία ημέρα της 9ης Απριλίου 2021, περιγράφοντας πώς βρήκε τον σύζυγό της νεκρό. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τη μάρτυρα να περιγράψει τις συνήθειες του συζύγου της και τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Η Στάθα ανέφερε ότι ο Γιώργος ξυπνούσε νωρίς, ετοίμαζε τα πρώτα θέματα της ημέρας και έφευγε για τη δουλειά του στο κανάλι STAR στην Κηφισιά, όπου και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν η Στάθα θυμήθηκε την τηλεφωνική κλήση που δέχτηκε από έναν συνδικαλιστή αστυνομικό, ο οποίος την ενημέρωσε ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί. «Κατέβηκα κάτω και είδα τον κόσμο... Ήταν άξιος άνθρωπος», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Στη συνέχεια, η μητέρα του Γιώργου, Παναγιώτα Καραϊβάζ, κατέθεσε σύντομα, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και των εντολέων τους. «Ο Γιώργος ήταν πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι, βοηθούσε στις δουλειές. Ήταν ένα καλό παιδί», ανέφερε συγκινημένη.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της αδελφής του θύματος, Ανατολής Καραϊβάζ, η οποία ζήτησε επίσης την τιμωρία των υπαιτίων. Ένας αστυνομικός, που συμμετείχε στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας, ανέφερε ότι ο σωματότυπος του εκτελεστή μοιάζει με αυτόν ενός από τους κατηγορούμενους, χωρίς όμως να τον ταυτοποιεί πλήρως.

Αυτόπτης μάρτυρας, κηπουρός του Δήμου Αλίμου, περιέγραψε τη σκηνή της δολοφονίας, αναφέροντας ότι είδε δύο άνδρες με κράνη και φουλφέις κουκούλες να πυροβολούν τον Καραϊβάζ και να φεύγουν ήρεμα από το σημείο με μια μηχανή.

Η εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο κατά των δύο αδελφών, ηλικίας 49 και 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί. Ο 41χρονος, που φέρεται να είναι ο εκτελεστής, ζήτησε το λόγο και προκάλεσε το δικαστήριο να συγκρίνει τις φωτογραφίες των δραστών με τη δική του.

Οι δικηγόροι της υποστήριξης της κατηγορίας τόνισαν ότι η δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητας του Καραϊβάζ και ζήτησαν να διερευνηθούν περαιτέρω οι πληροφορίες για μη δικαιολογημένα ποσά σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Η δίκη συνεχίζεται με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.