Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Άλιμος: Μονάδα του ΟΚΑΝΑ για την πρόληψη και αντιμετώπιση των νόμιμων εξαρτήσεων

Άλιμος: Μονάδα του ΟΚΑΝΑ για την πρόληψη και αντιμετώπιση των νόμιμων εξαρτήσεων

Την Πέμπτη (4/7/2024), ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιο Θεοχάρη, για τη δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των νόμιμων εξαρτήσεων.

Η νέα αυτή μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Άλιμο θα επικεντρώνεται στην πρόληψη και αντιμετώπιση εξαρτήσεων όπως το διαδίκτυο, τα τυχερά παιχνίδια και το αλκοόλ, καθώς και σε προβληματικές συμπεριφορές όπως το μπούλινγκ και η ενδοοικογενειακή βία. Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε:

“Ξεκινάμε να φτιάξουμε στον Άλιμο μία σύγχρονη μονάδα του ΟΚΑΝΑ για την πρόληψη και αντιμετώπιση των νόμιμων εξαρτήσεων, όπως είναι το διαδίκτυο, τα τυχερά παιχνίδια, το αλκοόλ, αλλά και τις προβληματικές συμπεριφορές βέβαια που μπορεί να βοηθήσουν σε αυτά. Έχουμε να κάνουμε με μπούλινγκ, με ενδοοικογενειακή βία, με φαινόμενα δηλαδή που δυστυχώς είναι πάρα πολύ επίκαιρα. Και νομίζω με τη βοήθεια του ΟΚΑΝΑ στο να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη είναι πολύ σημαντική.”

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιος Θεοχάρης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεργασία και τόνισε την κοινωνική ευαισθησία του Δημάρχου Αλίμου:

“Eμείς ως ΟΚΑΝΑ που είναι ο μεγαλύτερος τομέας για την απεξάρτηση στη χώρα μας, να ευχαριστήσουμε και να πούμε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή να βλέπουμε ένα δήμαρχο τόσο κοινωνικά ευαίσθητο και να ασχολείται με θέματα τα οποία μπορεί να μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας και να τα κρύβουμε κάποιες φορές κάτω από το χαλί. Θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε κάθε πολίτη που θα προστρέξει στην Υπηρεσία μας και να μπορέσει να πάρει τη σωστή βοήθεια και να του δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.”