Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα etwinning στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα etwinning στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Τη σχολική χρονιά 2023-2024, η έκτη τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου συμμετείχε σε ένα etwinning πρόγραμμα με τίτλο “Stay Alert For Everything online”.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η κα Κάζη Βασιλική, και το πρόγραμμα περιλάμβανε τη συμμετοχή 97 μαθητών και μαθητριών από σχολεία της Ρουμανίας, Κροατίας και Ελλάδας.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να ενισχύσει την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, παρέχοντάς τους τις απαραίτητες δεξιότητες για να κάνουν ασφαλείς επιλογές κατά την πλοήγησή τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ασχολήθηκαν με ποικίλες δραστηριότητες που αφορούσαν θέματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η κριτική σκέψη σχετικά με τις πληροφορίες που βρίσκουν στο διαδίκτυο.

Στο ιστολόγιο του προγράμματος (https://blogs.e-me.edu.gr/hive-7dimalim-saferinternet-st2/), παρουσιάζονται λεπτομερώς όλες οι δραστηριότητες και οι εμπειρίες των μαθητών κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, οι μαθητές απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Η ανάγκη για ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου σε όλη την Ευρώπη είναι πολύ ενεργά στο διαδίκτυο μέσω παιχνιδιών και εφαρμογών κοινωνικών μέσων. Το πρόγραμμα αυτό συνέβαλε ουσιαστικά στην καλλιέργεια της ψηφιακής τους υπευθυνότητας και ασφάλειας.