Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η Αλιμιώτισσα Δήμητρα Ασιλιάν, Ολυμπιονίκης με τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης, μίλησε στο Alimos Online

Η Αλιμιώτισσα Δήμητρα Ασιλιάν, Ολυμπιονίκης με τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης, μίλησε στο Alimos Online

H Αλιμιώτισσα Δήμητρα Ασιλιάν είναι Ελληνίδα διεθνής Ολυμπιονίκης.

Με την Εθνική ομάδα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, όπου η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, το πρώτο που είχε προσφέρει στην χώρα μας ομαδικό άθλημα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Δήμητρα Ασιλιάν ήταν η αρχηγός εκείνης της Εθνικής ομάδας.  Μια από τις καλύτερες παίκτριες στη χώρα μας τη δεκαετία του 2000.

Μιλήστε μας λίγο για εσάς. Έχετε γεννηθεί στον Άλιμο; Τι σπουδές έχετε κάνει;

Γεννήθηκα στον Πειραιά. Στον Άλιμο εγκατασταθήκαμε πριν 20 χρόνια περίπου.

Είμαι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d' Arc στον Πειραιά και  Πτυχιούχος της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. 

Είμαι Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος και μητέρα ενός 6χρονου κοριτσιού. 

Μιλήστε μας λίγο για εκείνες τις στιγμές, το 2004 που κερδίσατε το μετάλλιο.

Μας έχουν σημαδέψει εκείνες οι ημέρες. Όσο τα χρόνια περνούν, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η νοσταλγία και ο θαυμασμός για το συγκεκριμένο επίτευγμα. Ήμασταν η πρώτη Εθνική Ομάδα που είχε κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Υπάρχουν γεγονότα που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη ζεστασιά του κόσμου και την συμπαράστασή του. Είχαμε μπει στο σπίτι του κάθε Έλληνα. 

Τι άλλες διακρίσεις είχατε κατά την διάρκεια της αθλητικής σας  καριέρας;

Άλλες αθλητικές διακρίσεις είναι η 4η θέση σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και η 5η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Έχω υπάρξει πρώτη σκόρερ σε εθνικά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης και πρώτη σκόρερ όλων των εποχών για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας (έως 3 χρόνια πριν). Έχω πάρει δύο πρωταθλήματα Ελλάδος με την ομάδα του Ολυμπιακού στην οποία ήμουν αθλήτρια για σχεδόν 35 χρόνια (κολύμβηση και υδατοσφαίριση) 

Είχατε την τιμή να ανάψετε την Ολυμπιακή δάδα από τον βωμό του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Αποτελέσατε στέλεχος της λαμπαδηδρομίας, που έγινε τον Απρίλιο στη χώρα μας. Δίπλα σας είχατε την κορούλα σας και σας χαρήκαμε σε αυτήν την τόσο τρυφερή και ιερή στιγμή.  

Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα και μεγάλη η συγκίνηση το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας από τον βωμό του Ιερού Βράχου Ακρόπολης!  Το σύμβολο της Παγκόσμιας Ειρήνης, το σύμβολο της Ελπίδας, του Μεγάλου και του Αληθινού... στον βωμό της Ακρόπολης, του μνημείου απλότητας και ομορφιάς της ανθρωπότητας!

Από τις ωραιότερες και εντονότερες στιγμές της αθλητικής μου σταδιοδρομίας, να τρέχω με την κόρη μου κρατώντας την Ολυμπιακή Φλόγα!  

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ από άλλο πόστο με το άθλημα που αγαπάω, την υδατοσφαίρηση. Είχα πολλές προτάσεις, αλλά σε αυτή τη χρονική περίοδο μου είναι δύσκολο. Ελπίζω στο μέλλον, όταν μεγαλώσει λίγο η κόρη μου, να μπορέσω να ασχοληθώ και πάλι.  Ελπίζω επίσης, όταν η κόρη μου μεγαλώσει να αγαπήσει κι εκείνη το συγκεκριμένο άθλημα.

Η Δήμητρα Ασιλιάν, υπήρξε παντρεμένη με τον Φώντα Μουδάτσιο,  έναν από τους καλύτερους ανθρώπους στο χώρο της Ελληνικής υδατοσφαίρισης, τόσο σαν αθλητής, όσο και σαν προπονητής, ο οποίος "έφυγε" από την ζωή πριν τέσσερα χρόνια.

 

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού