Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Άλιμος: Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με έργα του Παναγιώτη Τανιμανίδη

Άλιμος: Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με έργα του Παναγιώτη Τανιμανίδη

Μία νέα εικαστική έκθεση έρχεται στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. 

Η έκθεση με τίτλο «Σήμαντρα Θητείας – Γλώσσες Μαθητείας» απο αποτελείται από έργα του καταξιωμένου εικαστικού Παναγιώτη Τανιμανίδη.

Ο Παναγιώτης Τανιμανίδης σπούδασε μαθηματικά και θεολογία. Από το 1985 παρουσιάζει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Χρησιμοποιεί ετερόκλητα υλικά που θεωρούνται αντισυμβατικά (λάστιχα, ελατήρια, αφρολέξ, σαμπουάν, γομαλάκι μαζί με σίδερο, χαρτί και χρώμα αλλά και αυτούσια αντικείμενα) και μέσα από σύνθετες συναρμογές και επεξεργασίες – κατεργασία μετάλλων, συγκολλήσεις, ηλεκτροκολλήσεις, διατρήσεις- δημιουργεί έργα, όπου η γλυπτική συνομιλεί με τη ζωγραφική, φανερώνοντας τον ανεξάντλητο ζήλο του στην αναζήτηση νέων εκφραστικών και μορφοπλαστικών τρόπων.

Γλύπτης, ζωγράφος, σιδηρουργός, μάστορας και χειρωνάκτης, δεν αναπαράγει χρησιμοποιημένα μοντέλα, αλλά «ποιεί», σύμφωνα με την αρχαία σημασία του όρου. Η ποντιακή καταγωγή του τον έχει καθορίσει. Το έργο του «Πυρρίχιο Πέταγμα», ένα μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων, κοσμεί τη δυτική άκρη της Πλατείας Αλεξάνδρας, κοντά στη συνοικία Τσίλλερ του Πειραιά.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Καθηγητής και Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης.

Τα εγκαίνια της έκθεση θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στις 7:30 μ.μ. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή : 10:00 π.μ. – 20:30

Σάββατο & Κυριακή: 10:00-14:00 & 18:00-20:30