Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Oι «δίδυμες» μονοκατοικίες της οδού Επονιτών θα είναι σύντομα παρελθόν

Oι «δίδυμες» μονοκατοικίες της οδού Επονιτών θα είναι σύντομα παρελθόν

Στην οδό Επονιτών, στη γωνία με την οδό Θεμιστοκλέους, υπάρχουν δύο όμοιες μονοκατοικίες.

Γνωστές και ως οι "δίδυμες" μονοκατοικίες. Προχθές διαπιστώσαμε ότι έχουν αρχίσει να ξηλώνουν τα πορτοπαράθυρα, ετοιμάζοντας τις για κατεδάφιση. Χαρακτηριστικό τους επίσης είναι, τα όμορφα προσεγμένα δεντράκια στο πεζοδρόμιο, που κάθε φορά που περνούσαμε από εκεί τα θαυμάζαμε.

Το τέλος της οικονομικής κρίσης και η χαλάρωση της πανδημίας τροφοδοτούν ένα τσουνάμι οικοδομικής δραστηριότητας που σαρώνει τις τελευταίες μονοκατοικίες σε συνοικίες και προάστια.

Τα τελευταία χρόνια στο νότια προάστια ζούμε μια ευρύτατη ανοικοδόμηση.  Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ανοικοδόμησης είναι η κατεδάφιση όλων των μονοκατοικιών των περασμένων δεκαετιών από το 1930 έως το 1980 και η ανέγερση στη θέση τους πολυκατοικιών. Μέχρι ακόμη και τη δεκαετία του '90 έβλεπες άκτιστα οικόπεδα στον Άλιμο, αυτή είναι μια σημαντική ποιοτική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα "κύματα" ανοικοδόμησης, καθώς σήμερα δεν υπάρχουν άδεια οικόπεδα, οπότε η πίεση μεταφέρεται στις μονοκατοικίες.

To κόστος συντήρησης και εκσυγχρονισμού των μονοκατοικιών είναι συνήθως ασήκωτο, ενώ το δέλεαρ απόκτησης άνετων διαμερισμάτων στη νέα οικοδομή είναι ισχυρό.