Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Εκδήλωση για την προβολή ταινίας μικρού μήκους από τη «Στάση στο Καλαμάκι»

Εκδήλωση για την προβολή ταινίας μικρού μήκους από τη «Στάση στο Καλαμάκι»

Η «Στάση στο Καλαμάκι» διοργανώνει μία εκδήλωση για την προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Αντιγόνη» της Εύας Νάθενα.

Η ταινία γυρίστηκε με συντελεστές τους μαθητές του σχολείου που λειτουργεί μέσα στις φυλακές Αυλώνα (Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Αυλώνα - ΕΣΚΝΑ). Το σχολείο διευθύνει ο Πέτρος Δαμιανός, το έργο του οποίου είναι γνωστό και αναγνωρισμένο.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με ομιλητές τον Πέτρο Δαμιανό (Δ/ντής του σχολείου του ΕΣΚΝΑ) και την  Εύα Νάθενα (σκηνοθέτρια της ταινίας).

Το θέμα της συζήτησης είναι η ταινία αλλά και το πως είναι και τι μπορεί να κάνει ένα σχολείο που νοιάζεται για αυτούς τους νέους και για το χρέος μας, ως κράτος και κοινωνία, και να τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Γιατί, όπως μας λέει ο Π.Δαμιανός «στη φυλακή υπάρχουν ψυχές που αναλογίζονται την προηγούμενη ζωή τους και ονειρεύονται την αυριανή, για την οποία ελπίζουν να μην έχει τα λάθη που έκαναν πριν», «το πρόβλημα για όσα παιδιά περνούν τις πύλες της φυλακής είναι, όταν σκοντάφτουν, να βρουν να σηκωθούν».

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αγγελική Τσάτση, εκπαιδευτικός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στις 7:30μμ στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου (Λεωφ. Κυθηρίων 69, Άλιμος).