Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson: Στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ύστερα από παραμυθένιο «ταξίδι»

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson: Στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ύστερα από παραμυθένιο «ταξίδι»

Τις πρώτες σελίδες της Ευρωπαϊκής του ιστορίας έχει γράψει ο «ALIMOS NAC Betsson», ένας σύλλογος που ιδρύθηκε μόλις πριν από τρία έτη.

Τα πρώτα ευρωπαϊκά βήματα έγιναν σε έναν ιερό χώρο για την παγκόσμια υδατοσφαίριση, στο Νησί της Μαργαρίτας, όπου ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson πραγματοποίησε την πρώτη εκτός έδρας αποστολή της ιστορίας του και όλα ξεκίνησαν στο 2:53 του πρώτου οκταλέπτου της ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όταν η «σημαία» της ομάδας, η αρχηγός, Αλεξάνδρα Ασημάκη, σημείωσε το παρθενικό... διεθνές γκολ του συλλόγου κόντρα στη γερμανική Σπαντάου. 

Τα κορίτσια του Πάνου Βέργου άφησαν το στίγμα τους στη Βουδαπέστη, κατακτώντας την πρόκριση στα προκριματικά του LEN Champions League, σημειώνοντας τρεις νίκες απέναντι σε Σπαντάου, ΑΝΟ Γλυφάδας και φυσικά στην πρώτη μεγάλη νίκη του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ στην Ευρώπη επί της Φερεντσβάρος (14-13), σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Στην ουγγρική πρωτεύουσα ήρθε η πρώτη συνειδητοποίηση ότι αυτό το σύνολο έχει δημιουργηθεί για μεγάλα πράγματα, για να πετύχει και να δηλώσει με την παρουσία του ότι το μέλλον προμηνύεται λαμπρό. 

Λίγες ημέρες αργότερα, στις οκτώ Οκτωβρίου, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson έζησε μια ακόμη σημαντική ημέρα στην ιστορία του, καθώς διοργάνωσε το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι εντός έδρας και το κολυμβητήριο Χαλανδρίου υποδέχθηκε την αναμέτρηση της ομάδας του Πάνου Βέργου με αντίπαλο τη Ντουναϊσβάρος. Μια κερκίδα γεμάτη από τα κορίτσια των ακαδημιών του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ και η πρώτη νίκη σε φάση Ομίλων του LEN Champions League ήταν γεγονός. Εν συνεχεία, ήρθε η 2η αγωνιστική και η έτερη αναγνώριση όλων για το που ανήκει η ομάδα, καθώς φιλοξενήθηκε στην έδρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμπαντέλ, δείχνοντας ανταγωνιστική εικόνα για μεγάλο μέρος του αγώνα. Μεσολάβησε το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μιλούζ, πριν φθάσουμε στις 25 Νοεμβρίου, όπου ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson κέρδισε ξανά ουγγρική ομάδα και σημείωσε την παρθενική του εκτός έδρας νίκη σε Group Stage της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (12-11 τη Ντουναουϊσβάρος). 

Αρκετούς μήνες αργότερα, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson υποδέχθηκε στην Αθήνα την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ, κοιτώντας στα μάτια το «θηρίο» για τρία οκτάλεπτα, σε μια εμφάνιση παρακαταθήκη και σε μια αναμέτρηση όπου αγωνίστηκαν κορίτσια από τις ακαδημίες του συλλόγου, όπως η Αφροδίτη Μπιτσάκου, αθλήτρια της ομάδας Μίνι Κορασίδων! 

Το ταξίδι έμελλε να φθάσει στο τέλος του στις 23 Μαρτίου, όπου ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson ταξίδεψε στη γαλλική Μιλούζ για να κλείσει με νίκη και χαμόγελα το πρώτο του ευρωπαϊκό ταξίδι, επικρατώντας 16-13 με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανατροπή, ολοκληρώνοντας στη 2η θέση του Β' Ομίλου, πίσω μονάχα από την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, τη Σαμπαντέλ. 

Αυτά και άλλα πολλά διαδραματίστηκαν σε αυτό το ταξίδι, σε μια παραμυθένια πορεία, όπου τα κορίτσια του Πάνου Βέργου κέρδισαν μια θέση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τρία χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου, στην παρθενική ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας και πώς γίνεται άπαντες να μην νιώθουν περήφανοι; Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson ήρθε για να μείνει ΚΑΙ στην Ευρώπη και απέδειξε ότι του ταιριάζει να αγωνίζεται κάτω από το φως των αστεριών του LEN Champions League. 

Μεγάλες λεπτομέρεις όπως η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και μικρότερες φαινομενικά όπως για παράδειγμα η οργάνωση των εντός έδρας αγώνων ή ακόμη η ισχυρή παρουσία του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ στις εκτός έδρας αποστολές, δίνουν ακόμη περισσότερα credits στο φετινό εγχείρημα, το οποίο πέτυχε και άνοιξε το δρόμο για τα επόμενα χρόνια. Το ευρωπαϊκό «μελάνι» θα στεγνώσει για λίγους μήνες, όμως σύντομα ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson θα ξεκινήσει να γράφει τις επόμενες σελίδες της ιστορίας του και κάτι μας λέει ότι θα είναι συναρπαστικές.