Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Το μυκονιάτικο Sea Satin Caprice έρχεται στη Βούλα

Το μυκονιάτικο Sea Satin Caprice έρχεται στη Βούλα

Το πρώην κέντρο διασκέδασης La Isla Bo στη λεωφόρο Καραμανλή 14 στη Βούλα, εντάσσεται σε ένα από τα κατασκευαστικά δρώμενα που "τρέχουν" αυτή την περίοδο στα νότια προάστια.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, το  οποίο για πάρα πολλά χρόνια ήταν εκτός λειτουργίας, θα ξαναπάρει ζωή, αυτή τη φορά με την μορφή εστιατορίου έχοντας την ονομασία των θρυλικών μυκονιάτικων επιχειρήσεων Sea Satin Caprice.  To ακίνητο έχει αποκτήσει γνωστός εφοπλιστής και κάτοικος της περιοχής. 

Στο σημείο, η έλλειψη πεζοδρομίου για την κίνηση των πεζών αποτέλεσε την κύρια αιτία για την διακοπή για μεγάλο διάστημα της ανακατασκευής του κτιρίου. Τόσο ο επενδυτής, όσο και ο δήμος αναζήτησαν μία τεχνική λύση που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.

Για περισσότερα από εξήντα χρόνια, από κατασκευής της παραλιακής λεωφόρου, στο ύψος του κέντρου "Bo" δεν υπήρχε πεζοδρόμιο, με τους πεζούς να αναγκάζονται να περπατούν 50 μέτρα απόσταση σχεδόν πάνω στο δρόμο, ρισκάροντας τη σωματική τους ακεραιότητα. Το κτίριο που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’50, αποτελούσε οικοδομική νησίδα όπου η ρυμοτομική και η οικοδομική γραμμή συμπίπτουν.

Οι μηχανικοί του Δημοσίου που σχεδίασαν το 1959 την παραλιακή λεωφόρο δεν προνόησαν να αφήσουν χώρο για πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο τμήμα, με αποτέλεσμα το ρείθρο του πεζοδρομίου να βρίσκεται σε απόσταση μόλις 45 εκατοστών από την οικοδομική γραμμή, δηλαδή από το κτίριο. 

Έπειτα από αρκετά χρόνια εγκατάλειψης του "Βo", το κτίριο άλλαξε ιδιοκτησία και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε με τις κατάλληλες εργασίες που ήδη πραγματοποιήθηκαν  να γίνει ξανά λειτουργικό. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απαίτησε από τους νέους ιδιοκτήτες να βρουν μια τεχνική λύση προκειμένου να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο.

Κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων και 20 εκατοστών, αντί των 45 πόντων που ήταν μέχρι πρότινος.  Το πεζοδρόμιο που δημιουργήθηκε, έχει την λογική της ημιαψίδας,  επιτρέποντας την ασφαλή διέλευση των πεζών στην κεντρική παραλιακή λεωφόρο της Βούλας.

Συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής θα τοποθετήσουν ειδική σήμανση 100 μέτρα πριν το παραλιακό κέντρο, κλείνοντας την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας μέχρι την είσοδο του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κτίριο θα δημιουργηθεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα έχει ήπιο χαρακτήρα αξιοποίησης, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, λόγω του ότι βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή. 

 

Με πληροφορίες από: "Δημοσιογράφος"