Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Βάθρο κατέκτησαν και τα δύο σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου (ΝΟΚ), OPTIMUM 4 και AETHER, που συμμετείχαν στο 4ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Διμελούς Πληρώματος (Double Handed).

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 11-12 Νοεμβρίου 2023, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με διοργανωτή το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο ΣΕΑΝΑΤΚ.

Η διοργάνωση συγκέντρωσε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς 23 σκάφη ανταγωνίστηκαν σε μια απαιτητική ιστιοδρομία, με στόχο την συνεχή πλεύση μέρα και νύχτα για περίπου 30 ώρες.

Η Επιτροπή Αγώνα προχώρησε σε επιβράχυνση μιας φάσης του αγώνα, επιτυγχάνοντας τον τερματισμό του OPTIMUM 4 στις 24 ώρες και του δεύτερου σκάφους στις 36 ώρες. Η διαδρομή των 132 ναυτικών μιλίων έλαβε χώρα στον Σαρωνικό Κόλπο.

Το OPTIMUM 4, με πλήρωμα τους Περικλή Λιβά και Βαγγέλη Νικολόπουλο, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Γενική κατάταξη και την πρώτη στην κατηγορία Α. Το AETHER-EVIOL, με πλήρωμα τους Γεράσιμο Πετράτο και Εύη Δελλίδου, κατέλαβε την έκτη θέση Γενική και την τρίτη στην κατηγορία Α.

Ο νεαρός Βαγγέλης Νικολόπουλος, μέλος της ομάδας OPTIMUM, εξέφρασε τη χαρά του για την επίτευξη αυτή και ευχαρίστησε τον ΝΟΚ για τη στήριξη. Ο ΝΟΚ συνεχίζει να σημειώνει επιτυχίες στην ιστιοπλοΐα, χάρη στη σημαντική συνεισφορά των υποστηρικτών Lalizas, PERFORMANCE Technologies S.A., Quantum Sails και EVIOL.