Το Alimos Online συνάντησε τον Διαμαντή Διαμαντόπουλο στο γήπεδο Τραχώνων, ένα άτομο ενεργό και δραστήριο στα αθλητικά δρώμενα του δήμου μας.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΘΟΠΑΑ) και υπεύθυνος για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και από φέτος Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Τραχώνων, υπεύθυνος για το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου. Είναι επίσης, Εθελοντής-Ομαδάρχης στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλίμου.
Ξεκινώντας την κουβέντα μας, με ποιον τρόπο θα θέλατε να συστηθείτε σε όσους δεν γνωρίζουν την επαγγελματική σας δράση;
Επαγγελματικά ασχολούμαι με το εμπόριο καφέ. Παράλληλα διατηρώ κατάστημα λιανικής πώλησης στον Άλιμο, όπως επίσης συνεταιρικά ένα κατάστημα στον χώρο της εστίασης.
Από πότε συνεργαζόσαστε με τον Α.Ο. Τραχώνων;
Στον Α. Ο. Τραχωνων ήρθα το 2018, αρχικά σαν γενικός αρχηγός της ανδρικής ομάδας και μετέπειτα σαν μέλος στην διοίκηση και τέλος, από το 2020 σαν αντιπρόεδρος.
Ποια είναι η δική σας ιστορία που σας συνδέει με τον αθλητισμό;
Παλαιότερα είχα υπάρξει αθλητής ερασιτέχνης στο ποδόσφαιρο στη θέση του τερματοφύλακα. Μετά από μια παύση 10 ετών από τον χώρο του ποδοσφαίρου, αποφάσισα να ασχοληθώ με τις ακαδημίες ιδρύοντας ένα σύλλογο με έναν καλό μου φίλο που δυστυχώς έφυγε από την ζωή πρόωρα. Έχοντας σαν γνώμονα τα παιδιά να βρίσκονται στα γήπεδα και όχι στις καφετέριες και τους δρόμους, για 7 χρόνια κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια έχοντας 140 παιδιά και γονείς ευχαριστημένους. Δυστυχώς όμως η επιδείνωση της υγείας του φίλου μου όρισε και το τέλος αυτής της προσπάθειας. Έτσι βρέθηκα στους Τράχωνες, έναν σύλλογο ίσως από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών στον στίβο και πρόσφατα στο ποδόσφαιρο Σάλας ανδρών και γυναικών. Στον σύλλογο συνάντησα ανθρώπους που η αγάπη τους για την ομάδα και ο επαγγελματισμός τους - όσο μπορείς να το πεις αυτό για ερασιτεχνικό σωματείο - αναφέρομαι στον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο και υπεύθυνη ακαδημιών.
Ο Α.Ο. Τραχώνων είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος όμιλος, με πολλά μέλη. Μιλήστε μας για το επιτυχημένο παρόν και το ισχυρό μέλλον του Ομίλου. Πόσα μέλη έχει περίπου ο Όμιλος;
Στόχος του συλλόγου, ο οποίος έχει πάνω από 600 μέλη, είναι ο μαζικός αθλητισμός όπως και η εξέλιξη των παιδιών που έχουν ταλέντο. Να τα εξελίξουν να πάνε ψηλά, και γιατί όχι, σε επαγγελματικούς συλλόγους.
Είσαστε από την αρχή της φετινής αγωνιστικής χρονιάς Αντιπρόεδρος του Α.Ο. Τραχώνων, υπεύθυνος για το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου. Δημιουργείτε τους αθλητές του μέλλοντος. Ποιο είναι το όραμά σας και ποιοί οι στόχοι σας; Κάνατε/θα κάνετε κάποιες αλλαγές;
Φέτος μαζί με 2 ακόμη μέλη του Δ.Σ. αποφασίσαμε να αναλάβουμε το γυναικείο τμήμα του ποδοσφαίρου και Σάλας. Σε αυτό μας οδήγησε η πτώση της ομάδας στην Γ' Εθνική, πιστεύοντας ότι αυτό δεν αρμόζει για το μέγεθος του συλλόγου και έτσι όλοι μαζί προσπαθούμε να την φέρουμε στην θέση που της αρμόζει.
Είσαστε εθελοντής-Ομαδάρχης στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλίμου. Μιλήστε μας λίγο γι αυτήν την τόσο σημαντική δράση.
Είμαι εθελοντής ομαδάρχης στην Πολιτική Προστασία του δήμου μας, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη του αντιδημάρχου Νίκου Αλβανού με σεμινάρια εκπαιδεύσεις που αφορούν είτε πρώτες βοήθειες είτε διαχείριση καταστάσεων σε περιπτώσεις πλημμυρών, η, πυρκαγιών ακόμη και σεισμών. Είμαστε περίπου 90 άνθρωποι έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όπου και όταν μας ζητηθεί.
Τέλος, να μιλήσουμε λίγο για τον Άλιμο. Τι σας αρέσει στον όμορφο δήμο μας και τι δεν σας αρέσει.
Τον δήμο Αλίμου που ζω τα τελευταία 28 χρόνια, τον έχω δει να αλλάζει, να γίνεται πιο φωτεινός, πιο καθαρός, να γίνεται επιλογή πολλών πλέον ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν σε αυτόν με τα καλά και τα κακά του.
Μου αρέσει το γεγονός ότι σε 3 λεπτά είμαι στην θάλασσα, που είναι το μεγαλύτερο αγχολυτικό και μου αρέσει που ανακαλύπτω σημεία που θυμίζουν …χωριό. Ευτυχώς έχουμε και έναν Δήμαρχο που αγαπάει και δουλεύει ακατάπαυστα για τον δήμο, την πρόοδο και την εξέλιξη του και αυτό με έχει κάνει να είμαι εθελοντής, να προσφέρω όσο μπορώ για την πόλη μου… Ζούμε σε έναν παράδεισο!
Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού