Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τελετή απονομής μεταλλίων στους απόφοιτους Λυκείων - Bραβεύτηκε και η αθλήτρια Ιακωβίνα Κερκέζου

Τελετή απονομής μεταλλίων στους απόφοιτους Λυκείων - Bραβεύτηκε και η αθλήτρια Ιακωβίνα Κερκέζου

Εκδήλωση βράβευσης των μαθητών της 3ης Λυκείου που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο "Μαίρη Αρώνη".

Ο Δήμος Αλίμου βράβευσε 380 μαθητές από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Δήμου μας με επαίνους και πλακέτες. 

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, προλόγισε η υπεύθυνη οργάνωσης δράσεων της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ντόρα Δανοχρήστου η οποία δήλωσε, δίνοντας συγχαρητήρια,  ότι είναι όλοι υπερήφανοι για την επιτυχία των παιδιών και ανέφερε ότι στην εκδήλωση προσκάλεσαν επίσης για να τιμήσουν όλους τους απερχόμενους διευθυντές στα Λύκεια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες που κάνουν προσπάθεια  για να πάνε τα σχολεία μας ακόμη πιο ψηλά. Στη συνεχεία συνεχάρη όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους και είπε: "Η επιτυχία σας μας γεμίζει με χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία και περηφάνια. Γιατί δείχνετε ότι επιμένετε και δεν υπάρχει πιο ωραία ελπίδα για μια κοινωνία από μια νεολαία που μάχεται και κερδίζει. Και αυτό είναι το νόημα της αποψινής μας συνάντησης και βράβευσης".

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Αντιδήμαρχος Αλίμου Γιάννης Μαριόλης, είπε μεταξύ άλλων: "Σαν πατέρας και παππούς η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να κυνηγάτε τα όνειρα σας, ακόμη και αν δεν περάσατε στην σχολή της πρώτης σας επιλογής , να κυνηγήσετε αυτό που πραγματικά θέλετε και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το πετύχετε".

Κατά την εκδήλωση έγινε κλήρωση ανάμεσα στους παρόντες εισαχθέντες φοιτητές για εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν το Κοινοβούλιο.

Βραβεύτηκε επίσης από την Πρόεδρο του ΘΟΠΑΑ Μαρία Ξένου,  η αθλήτρια Ιακωβίνα Κερκέζου, καθώς το καλοκαίρι αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην ιστιοπλοϊα και είναι "παιδί του Αλίμου" καθώς πηγαίνει στο 2ο ΓΕΛ της πόλης μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Διαμαντής, οι Αντιδήμαρχοι Δώρα Σύρμα, Νίκος Αλεξόπουλος, Γιάννης Αντωνάκης, Γιώργος Μακαριγάκης, η Πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κωνσταντίνα-Θεοδώρα Γκόνη, της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής Χρήστος Γκιόλιας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννης Βέργης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί γονείς των μαθητών. Επίσης, παρευρέθηκε η Υποψήφια Δήμαρχος Αλίμου, Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Αρτέμης Καραμολέγκος, αλλά και πλήθος κόσμου.