Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Προσοχή σε απάτες για αποζημιώσεις και επιδόματα προειδοποιεί η Ένωση Τραπεζών

Προσοχή σε απάτες για αποζημιώσεις και επιδόματα προειδοποιεί η Ένωση Τραπεζών

Τον κώδωνα του κινδύνου για απάτες κρούει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) με προφάσεις τις αποζημιώσεις για καταστροφές και επιδόματα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε απάτες που γίνονται από τρίτους, με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (π.χ. market pass, fuel pass, youth pass και άλλα).

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤ αναφέρει ότι άτομα που προσποιούνται ότι είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι υπουργείων ή εκπρόσωποι της ιστοσελίδας της αρωγής επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες καλούν τους πολίτες να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mail ή sms) και να μην αποκαλύπτετε ποτέ τους κωδικούς σας στο e-Βanking / Mobile App ή τα στοιχεία της κάρτας σας ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP).