Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

«Μέσα από τα μάτια της Αφροδίτης»: Η νέα έκθεση στη Thalia Gallery

«Μέσα από τα μάτια της Αφροδίτης»: Η νέα έκθεση στη Thalia Gallery

Η έκθεση "Μέσα από τα μάτια της Αφροδίτης", την οποία επιμελήθηκε η Audrey Alamy, ιδρύτρια της Thalia Gallery, αποτελεί μια εικαστική διερεύνηση πάνω στην Ομορφιά και τον Έρωτα.

Τρεις ζωγράφοι με διαφορετικά στυλ και τεχνικές μας προσκαλούν να δούμε τις διαφορετικές προοπτικές της Ομορφιάς και του Έρωτα μέσα από τους μύθους της θεάς Αφροδίτης.

Η έκθεση ξεκινά με μια σειρά έργων της Στέλλας Σεβαστοπούλου, μια λυρική και ποιητική προοπτική της Ομορφιάς και του Έρωτα που αποπνέει γλυκύτητα και έμπνευση. Η ζωγράφος ξεδιπλώνει την εικαστική της ματιά παίζοντας με τη θάλασσα, τον αφρό και τα σχήματα, αναμειγνύοντας ακρυλικά και τεχνικές τύπωσης, και μας χαρίζει μια απόδραση σε έναν ονειρικό κόσμο. Τα έργα της πλαισιώνονται από αρχαίους ελληνικούς μύθους (Ησίοδος) και ύμνους για τη θεά, αλλά και ιστορικές πληροφορίες για την Αφροδίτη της Μήλου.

 

Στη συνέχεια της έκθεσης, ο Γιώργος Μπαρδάκας μας προσκαλεί σε μια διαμετρικά αντίθετη προοπτική, αποκαλύπτοντας μας μέσα από τους μύθους της Αφροδίτης το σκοτάδι και τη ζήλια που γεννά η Ομορφιά και ο Έρωτας. Το σκοτάδι ξετυλίγεται μέσα από μια σειρά έργων με ακρυλικά, ανακυκλωμένα υλικά και τρισδιάστατες τεχνικές, τα οποία ο καλλιτέχνης χειρίζεται με μια ιδιαίτερη κομψότητα, προσφέροντάς μας μια εκπληκτική σειρά Black Art. Στο ρυθμό των έργων του, ανακαλύπτουμε ξανά τα πάθη των μύθων της Αφροδίτης με μια πρωτόγνωρη ένταση.

Η έκθεση κλείνει με μια σειρά έργων της Natalia Kazirelova,  τα οποία μας αποκαλύπτουν μια άλλη προοπτική στην Ομορφιά και τον Έρωτα, τη διαφορετικότητα και τη ματαιοδοξία. Με μια μικτή τεχνική, χρησιμοποιώντας ακρυλικά και κολάζ, η ζωγράφος απεικονίζει περίτεχνα τα διαφορετικά πρόσωπα της ομορφιάς, μια θεά, έναν άνδρα και ένα παιδί. Ζωντανεύει το πεπρωμένο που γεννά η ματαιοδοξία, το οποίο είναι μοιραίο: μια κατεστραμμένη πόλη, χαμένοι ήρωες, το αίμα ενός νέου άνδρα το οποίο τρέχει στο έδαφος δίνοντας ζωή σε μια εφήμερη ομορφιά που αντανακλά την ύπαρξή του, την ανεμώνη. 

Έκθεση τέχνης: 21-08-2023 έως 30-09-2023

Εγκαίνια: 08/09/2023, 8μμ

Μεταμορφώσεως 1, 17455 Άλιμος, Ελλάδα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.