Το νέο «όπλο» του δήμου Αλίμου στην προσπάθεια για μία πιο καθαρή και πράσινη πόλη, ονομάζεται αυτοκινούμενος τεμαχιστής.
Το μηχάνημα μετατρέπει σε τρίμματα τα οργανικά απόβλητα ώστε να κομποστοποιούνται πιο εύκολα.
Επίσης, μετατρέπει σε τρίμματα και τα μπάζα ώστε να επαναχρησιμοποιούνται.
Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:
Σήμερα παραλάβαμε και βάζουμε αμέσως σε λειτουργία το νέο "όπλο" του Δήμου στην καθημερινή μάχη για μια πιο "πράσινη" και καθαρή πόλη!
Ο αυτοκινούμενος τεμαχιστής που βλέπετε στο βίντεο μετατρέπει σε τρίμματα τα οργανικά απόβλητα (κλαδέματα κ.λπ.), ώστε να κομποστοποιούνται πιο εύκολα και να μεταφέρονται γρηγορότερα και φθηνότερα στη μονάδα επεξεργασίας των βιοαποβλήτων.
Επίσης, μετατρέπει τα μπάζα σε τρίμματα, ώστε να τα επαναχρησιμοποιεί ο Δήμος σε διάφορες εργασίες του (επανάχρηση), αντί να πληρώνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τα απορρίψουμε σε ειδικούς χώρους για μπάζα.
Και φυσικά, μετατρέπει σε τρίμματα τα ογκώδη απορρίμματα, με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε πολλά χρήματα από τη διαχείριση των απορριμμάτων αυτών.
Σημειωτέον ότι με το μηχάνημα αυτό "ανακουφίζεται" περιβαλλοντικά και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Παλαιό Άλιμο, αλλά και συνολικά το περιβάλλον της πόλης μας.
Ο εξοπλισμός αυτός αποκτήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου, χωρίς να καταφεύγουμε σε δανεισμό, όπως γινόταν στο παρελθόν, χάρη στην τάξη που έχουμε βάλει στο Ταμείο του Δήμου.
Καλορίζικο!
