Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής στο Φάληρο

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής στο Φάληρο

Στο κλειστό στο Τροκαντερό θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής - FIG World Cup 2023 (είσοδος ελεύθερη για το κοινό), με την συμμετοχή αθλητριών με ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια.

Στις 140 κορυφαίες αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν συνολικά 31 χώρες περιλαμβάνονται σπουδαία ονόματα του ατομικού, όπως οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Σοφία Ραφαέλι, Μιλένα Μπαλντασάρι (Ιταλία), Στιλιάνα Νικόλοβα (Βουλγαρία) Εκατερίνα Βεντενέεβα (Σλοβενία) και αρκετές ακόμη νικήτριες μεταλλίων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και εθνικές ομάδες ανσάμπλ με εξίσου σπουδαίες επιτυχίες.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου Βουλγαρία, η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Ιταλία με αρκετές από τις αθλήτριες του Τόκιο να παραμένουν στην σύνθεσή της, καθώς και η εθνική ανσάμπλ της Ουκρανίας, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φαλήρου με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ανέλαβε την κάλυψη όλων των εξόδων της ουκρανικής αποστολής.

Οι ελληνικές παρουσίες

Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που θα διεκδικήσουν καλές εμφανίσεις και διακρίσεις, στο πρώτο δυνατό τεστ μίας κομβικής χρονιάς, η οποία περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο στο Μπακού και κυρίως το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στη Βαλένθια, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Στο Ατομικό Γυναικών, με το εθνόσημο θα αγωνιστούν η Παναγιώτα Λύτρα, η οποία είχε πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση (χάλκινο μετάλλιο στις κορύνες, 5η θέση στην μπάλα), καθώς η πιο έμπειρη Μαρία Δερβίση, στα «αποκαλυπτήρια» των νέων προγραμμάτων τους μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους.

Την Παρασκευή (17/03) οι αθλήτριες του Ατομικού θα παρουσιάσουν προγράμματα με στεφάνι και μπάλα (Εθνική ομάδα: 13:20 - 14:56) και το Σάββατο (18/03) θα αγωνιστούν με κορύνες και κορδέλα (Εθνική ομάδα: 15:45 - 17:21). Από το άθροισμα των τεσσάρων οργάνων θα αναδειχθούν οι νικήτριες του σύνθετου ατομικού, ενώ οι οκτώ κορυφαίες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς της Κυριακής (19/03).

Στο Ανσάμπλ Γυναικών, η ελληνική ομάδα (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι) που έκανε ντεμπούτο με τη νέα της σύνθεση στο Aphrodite Cup την περασμένη εβδομάδα, θα επιδιώξει να κάνει άλλο ένα βήμα προόδου και να δείξει αυξημένο βαθμό ετοιμότητας, ώστε να δείξει τη δυναμική της απέναντι σε πολύ ισχυρές ανταγωνίστριες.

Συνολικά 15 ομάδες Ανσάμπλ θα αγωνιστούν την Παρασκευή (17/03) στα 5 Στεφάνια (Εθνική ομάδα: 19:20 - 19:56) και το Σάββατο (18/03) στις 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες (Εθνική ομάδα: 17:40 - 18:16).

Από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων θα αναδειχθούν οι νικήτριες του σύνθετου αγώνα, ενώ οι οκτώ κορυφαίες χώρες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς της Κυριακής (19/03).