Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο Ανδρέας Κονδύλης μιλά στο Alimos Online για το πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος στα υπαίθρια πάρκινγκ της παραλίας

Ο Ανδρέας Κονδύλης μιλά στο Alimos Online για το πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος στα υπαίθρια πάρκινγκ της παραλίας

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν να γίνονται εργασίες στα δύο υπαίθρια πάρκινγκ της παραλίας διαμορφώνοντας το συγκεκριμένο σημείο.

Το σχέδιο είναι να γίνει ένας χώρος αναψυχής για τους πολίτες που θα έχει πράσινο, υπαίθριο γυμναστήριο, ενώ συγχρόνως θα περνάει από εκεί και ο μεγάλος ποδηλατόδρομος.

Συναντήσαμε τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος μας ανέφερε:

«Οι εργασίες προχωρούν κανονικά. Είχαμε αντιδράσεις από την επιχείρηση, όμως και δικαστικά απορρίπτονται οι ισχυρισμοί της.

Ο μπροστινός χώρος θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου. Το έργο θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να τελειώσει, όμως το αποτέλεσμα θα είναι όμορφο, θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα μας δικαιώσει γιατί θα κάνει την παραλία πιο φιλική και προσβάσιμη στους πεζούς και ανοιχτό στην κοινή χρήση όλων.

Ο μπροστινός χώρος θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου, θα δημιουργηθεί ένα τμήμα του μεγάλου ποδηλατόδρομου που έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται και να υλοποιείται  από τους Δήμους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Κεντρικό Κράτος. Ο κεντρικός ποδηλατόδρομος θα ενώνει τους παραλιακούς δήμους, θα ξεκινάει από το Φάληρο και θα φτάνει μέχρι την Βούλα.

Σε εμάς, θα περνάει δίπλα στις γραμμές του τραμ, εκεί που ήταν μέχρι πρότινος το πάρκινγκ. Ταυτόχρονα από την παραλία θα περνά και η Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή, ένα έργο που προκηρύξαμε, το δημοπρατήσαμε, η σύμβαση υπογράφεται αυτές τις ημέρες, ένα έργο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.  Θα έχουμε μια συνολική αναβάθμιση του εμπρόσθιου τμήματος της παραλίας, κοντά στην Ποσειδώνος, με στόχο ώστε να γίνει πιο φιλικός και στον πεζό και στον ποδηλάτη, και σε όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, ο δήμος έχει ξεκινήσει να ξηλώνει ό,τι βρίσκεται πάνω σε κοινόχρηστο χώρο του, προκειμένου να συνεχίσει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.