Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

To ΑΒητάρι του περιβάλλοντος θα βρίσκεται έως και την Παρασκευή στον Άλιμο

To ΑΒητάρι του περιβάλλοντος θα βρίσκεται έως και την Παρασκευή στον Άλιμο

Με το σύνθημα «Ανακυκλώνω-Προστατεύω-Μαθαίνω» το ΑΒητάρι του περιβάλλοντος ταξιδεύει και βρίσκεται μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στην πόλη μας.

Την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στην οδό Βενιζέλου, ενώ από τη Δευτέρα 23 έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Λευκωσίας.

Το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι μια δράση του ΑΒ Βασιλόπουλος και θα βρίσκεται στην περιοχή μας κάθε πρωί αυτήν την εβδομάδα από τις 08:30 μέχρι τις 14:30.

Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά και καθημερινά ενημερώνει 4 με 5 σχολικά τμήματα για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο λεωφορείο υπάρχει η δυνατότητα να κερδίσουν κουπόνι 3 λεπτών για κάθε 1 κουτί αλουμινίου, ή, 1 κουτί λευκοσιδήρου που ανακυκλώνουν και 3 λεπτά για κάθε 1 πλαστικό μπουκάλι. Το κουπόνι εξαργυρώνεται στο ταμείο του καταστήματος μαζί με τις αγορές που θα κάνουν.

Εναλλακτικά μπορούν το ποσόν που κέρδισαν να το κάνουν δωρεά στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Ο αντιδήμαρχος Αλίμου Γιάννης Αντωνάκης, ο οποίος παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε:

«Ο Δήμος μας έχει επενδύσει στο μέλλον, μέσω πρωτοποριακών μεθόδων και εφαρμογών που αφορούν την κυκλική οικονομία και την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων. Δίνουμε μεγάλη έμφαση τόσο στην εκπαίδευση των μαθητών & των δημοτών μας, όσο και στις νέες τεχνολογίες με την ανάπτυξη πρωτοποριακών προγραμμάτων πληροφόρησης & ελέγχου του συνόλου της παραγωγής των απορριμμάτων μας και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά»!