Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Οι αμυγδαλιές της πόλης άνθισαν και μας γεμίζουν ελπίδα

Οι αμυγδαλιές της πόλης ανθίζουν και μας γεμίζουν ελπίδα

Οι αμυγδαλιές του Αλίμου έχουν αρχίσει ήδη να ανθίζουν.

Μπορεί να διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, όμως οι ηλιόλουστες ημέρες δεν σταμάτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι αμυγδαλιές άρχισαν να ανθίζουν, πλημμυρίζοντας ελπίδα και αισιοδοξία τους περαστικούς και γεμίζοντας χρώμα την πόλη με τα πολύχρωμα άνθη τους. Είναι τα πρώτα δέντρα που ανθίζουν το νέο έτους και τα πρώτα άνθη βγαίνουν στο τέλος Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ένας μύθος για την αμυγδαλιά

Η ελληνική μυθολογία μας μιλά για μια όμορφη πριγκίπισσα που ονομαζόταν Φυλλίς, και που ήταν θυγατέρα ενός βασιλιά της Θράκης. Αυτή ερωτεύτηκε τον γιο του Θησέα τον Δημοφώντα. Ο νέος αυτός βρέθηκε στα μέρη της καθώς επέστρεφε με το καράβι του από την Τροία και ο βασιλιάς του έδωσε ένα μέρος του βασιλείου του και την θυγατέρα του για γυναίκα. 

Μετά από κάποιο διάστημα ο Δημοφών νοστάλγησε την πατρίδα του την Αθήνα τόσο πολύ που ζήτησε να πάει εκεί για λίγο διάστημα. Η Φυλλίς συμφώνησε αφού της υποσχέθηκε ότι θα γύριζε πίσω σύντομα και έτσι εκείνος μπήκε στο καράβι του και απέπλευσε.

Η Φυλλίς έμεινε εγκαταλειμμένη περιμένοντας τον εκλεκτό της καρδιάς της, στον τόπο της τελετής του γάμου της. Η Φυλλίς περίμενε για χρόνια την επιστροφή του, αλλά τελικά πέθανε από μαρασμό. Οι θεοί, από οίκτο, μεταμόρφωσαν την Φυλλίδα σε δέντρο, σε αμυγδαλιά, η οποία έγινε σύμβολο της ελπίδας. Όταν ο περιπλανώμενος, γεμάτος τύψεις, Δημοφών επέστρεψε, βρήκε τη Φυλλίδα σαν ένα γυμνό δέντρο χωρίς φύλλα και άνθη.

Απελπισμένος αγκάλιασε το δέντρο, το οποίο ξαφνικά πλημμύρισε από λουλούδια, δείχνοντας ότι η αγάπη δεν μπορεί να νικηθεί από το θάνατο.